poliitikatelevisioon

Surnud seriaal „Riigimehed“ tuleks üldse ära lõpetada.

Vahetult enne valimisi läks arusaamatule hooaja vahepuhkusele ETV ainus poliitiline seriaal „Riigimehed.“ Minul on seda raske uskuda, et ilma mõjuva põhjuseta lastakse eetrisse vaid 6 osa ja siis öeldakse, et pool hooajast sai läbi. Ometigi midagi taolist toimus, sest praeguseni pole seda ikka veel tagasi (novembri lõpuks) toodud.

Mina näen 2 võimalikku põhjust. Esiteks oli sisu liiga poliitiline, sest terve see poolik hooaeg käis tegevus partei asutamise ümber. Kes teab, äkki kartelliparteid vaatasid ja nägid selles ohtu omale konkurendi tekkimiseks. Samas oleks seriaaliga saanud sellist tegevust naeruvääristada, mille järel uue partei asutamine tõsiste kavatsustega oleks olnud üsnagi määritud. Umbes nagu televisioonist nähtud süžee tegelikus elus lavastamine. Jätab kahtlase(tola) mulje. Teine põhjus võis olla rahaline, sest samal ajal on eetris väga kvaliteetne Taani seriaal „Võimu kants“ ja seal on täpselt sama tegevusliin ehk uue partei asutamine.

Eilses osas olid ka valimised ära ja vaataja sai uue Taani valitsuse moodustamisele kaasa elada. Lisaks erinevad tegevusliinid telejaamast TV1 ajakirjanikega ning teiste parteide poliitikute episoodiline ilmumine. Tegevuskohti ja tegevusliine on palju, mis teeb asja jälgimise huvitavaks. Mina eelistaksin muidugi vähemat, kus oleks vähem tegelasi ja pikemalt nende tegevustest aga see on vaid minu eelistus, mis ei pruugi telereitingutega sugugi kooskõlas olla. Näiteks tekitas minus võõristust üsna lõpus olnud stseen noore armukesega köögis kui mehe tütred olid temaga samavanad. Umbes nagu meil Jaan Toots, kelle vanim tütar on sama vana kui uus naine Kati Toots.

Kurb küll aga importseriaal (Võimu kants) sõi välja kodumaise seriaali (Riigimehed). See on nagu välismaiste õuntega, mille kõrvale kodumaiseid poodidest eriti ei leia. Mis teha kui meie kliimas on päikest vähem, mis teeks õunad punaseks ja poliitikas olijad pole huvitatud oma tegevuste ja poliittehnoloogiate paljastamisest, sest nad tahavad edasi tegutseda ka järgmistel valimistel. Selles suhtes on Taani poliitika jälgimine meie võimuritele ohutum, sest trikke ei osata siis läbi näha.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga