majanduspoliitikaReformierakond ja IRL salaliikmed

Korruptsioon ja rikkus (ostujõud) ei ole seotud

IRL on teinud järjekordse valetamise kampaania, sest inimeste heaolul (ostujõul) ei ole seost korruptsiooni tajumisega. Ostujõud on Eestis tõusnud 2001. aastast poole võrra aga korruptsiooni tajumine püsinud ühel tasemel. Muutus on 10-palli skaalal vahemikus 5,4 kuni 6,7.

Eesti ostujõud võrreldes Leedu ja Lätiga ning Eestis korruptsiooni tajumise indeks
Eesti ostujõud võrreldes Leedu ja Lätiga ning Eestis korruptsiooni tajumise indeks. Seda viimast muudeti 2012. aastast ja avaldatakse protsentides. Ostujõu andmed Eurostat, korruptsioonil transparency.ee, graafik Virgo Kruve

Minu jaoks tõestab see graafik, et inimeste elatustase sõltub muudest tingimustest, mitte riigis olevast korruptsioonist. Õige arutluskäik on selline, et rikkaks saamiseks peab inimeste sissetulek suurenema aga korruptsioon seda ei mõjuta, sest see on avaliku sektori rahade kulutamise küsimus. Toon näite, et inimene saab parema töökoha ja tema palk tõuseb 20% aga teda ei mõjuta, et IRL ehitas Harju mäe nõlvale klaasist korruptsiooniposti (arhitektidest Sternfelt, ehituse juht Reivik ja tellija Aaviksoo olid kõik IRL-is), mis läks 64 miljoni krooni asemel maksma vähemalt 120 miljonit, pluss 10 miljonit ja enam valgustuse remont. Nüüd ka nõlva parandustööd.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga