poliitika

Reform sildistas Siim Kallase kremlimeelseks

Reformierakonna broileritele on tekkinud tiivanukid, millega peksavad juba oma auesimeest Siim Kallast. Kui varem kleebiti venemeelse silti Keskerakonnale, siis nüüd juba üksteisele.

Tänane reageering Äripäeva loo peale, et Siim Kallas võib asutada uue erakonna tuli tegevsekretär Reimo Nebokatilt:

“Mõistan inimlikult, et Siim Kallas on kibestunud, et ta ei saanud Presidendiks. Ütleme siis nii, nagu asjad on – see oleks olnud võimalik vaid Edgar Savisaare juhitava Keskerakonnaga koostöös. Savisaarega oleme koostöö välistanud 2007. aastast. Pronksiöödel tegi tema oma valiku ja see ei olnud Eesti-meelne.”

“Aga ometigi ihaldab pidevalt keegi seda sõprust Kremli-meelsuse esindajaga. Nimetades seda seejuures rahulolematuseks erakonna juhtimisega. See ongi see põhiline erimeelsus, pole ju ammu saladus, et Siim Kallas, Rein Lang ja mõned veel on Hundisilmal külalised olnud. Erakond seda ei poolda ja nii ka jääb,” seisab teates. “Kui Siim sellega rahul ei ole või on pettunud Eesti rahva või valijameeste otsuses, siis soovitan tal kindlasti aja maha võtta, sest kibestumisega saab sündida vaid halbu asju ja ebaõnnestunud ütlemisi.”

Allikas uudised.err.ee/v/eesti/3c2df321-ed54-4909-b4ed-afcf621bc6b6/kallas-voib-teha-uue-partei-reformierakond-kallas-ihaldab-kremli-meelsust

Kirjutasin sellele ka kommentaari, milles meenutasin Savisaarele vastandumise tegelikku ajalugu.

Reimo Nebokat on piiratud mäluga või demagoog. Tema jutt ei ole tõene: “Savisaarega oleme koostöö välistanud 2007. aastast. Pronksiöödel tegi tema oma valiku ja see ei olnud Eesti-meelne.” Pronksiöö oli aprilli lõpus aga jaanuaris-veebruaris tegi Eesti Reformierakond reklaame, milles võrdles Ansipit ja Savisaart. Ansip sai JAH sõna väidetele: Euroopa Liiduga liitumine, Ilves presidendiks, madalad maksud, vanemahüvitis, sõltumatus Venemaast. Edgar Savisaarele kirjutati nende järele punaselt EI. Olen pikalt salvestanud uudiseid ja tean, et sügisel 2006. kaitses Ansip oma majandusminister Savisaart Keila-Joa majaostu süüdistustes. Eesti Reformierakond vihkab Edgar Savisaart pärast Eesti Raudtee tagasiostult altkäemaksu saamata jäämist. Selle avalikustas Burkhart enne valimisi jaanuaris 2007, et ilmselt Michal küsis 1,5 miljoni dollarit. Siis ütleski Ansip, et ei usalda Savisaart. Ja tuli võrdlev reklaam www.youtube.com/watch?v=NjAYs1x1xYs “Reformierakond vs Keskerakond.”

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga