eliitinimesedpoliitikaReformierakond ja IRL salaliikmedtelevisioon

Euroopa Liit laieneb eliidi äraostmise tõttu

Euroopa Parlament asub hoones, mis meenutab Rooma Colosseumi. See oli Rooma impeeriumis kohaks, kus rikas eliit pakkus suremise vaatemängu vaestele inimestele. Meelelahutuse sisu oli surma ülistamine, läbi gladiaatorite ja loomade tapmise. Seal ei tehtud poliitilisi otsuseid, vaid pakuti põnevust kõige rumalama inimese tasemele vastuvõetavalt.

Kaasaja uus Rooma impeerium on levinud Euroopas põhjapoole kui kunagi varem (Skandinaaviasse, Ida-Euroopasse). Viimane liituja oli 1. juulil 2013. aastal Horvaatia. Varem olid nad Jugoslaavia föderatsioonis, mille lagunemise järel peeti ohvriterohkeid sõdu oma naabritega umbes kaks kümnendit tagasi. Vaatasin nädalavahetusel selle liitumise kajastusi telekanalites ja mulle jäi mulje, et rahvas polnud sugugi rahul selle otsusega. Osalemise referendumil osalesid vähem kui pooled hääleõiguslikest, kelle seast siis toetajad said ülekaalu. Riigis pole suuremahulist tootmist. Laevatööstus on tähtis aga selles on ebakindlad ajad. DW TV käis ühe endise kingavabriku varemete juures, kus kunagi sai tööd üle 23 tuhande inimese. Tänapäeval on see suletud. Jalatsid tulevad ju odavama tööjõuga riikidest, mis jätab vahendajatele suurema vaheltkasu.

Meie enda kogemus näitas, et liitumine tõstab hindu ja avab finantsturu laenuraha sissevooluks, sest “Eesti korterite hinnad võrdsustuvad Soome omadega” ja “kinnisvara hinnad pole kusagil kukkunud, vaid ainult tõusnud”. Ilmselt spekuleerimist kinnisvara ja maa hindade tõusule seekord Horvaatias ei tule, sest pankadel on eelmistest laenuorgiatest veel paha olla ja uut buumi ei korraldata.

Ma vaatasin hiljuti uuesti 2003. aasta referendumi eelseid debatte. Need toimusid vaid mõned päevad enne referendumit. Sellega jäeti ühiskond ilma võimalusest kummagi poole argumente kaaluda ja omavahel arutada. Samuti rahastas riik valdavalt JAH-kampaaniat (seda tegi pedofiil ja süüdi mõistetud Kaur Hanson, üks reklaam oli “Rohkem seksikaid mehi”). Telestuudios toetasid seda Kallas, Laar ja Parts (tookordne peaminister). Vastased olid Igor Gräzin, Martin Helme ja Ago Loo(võin eksida). See näitab selgelt, et JAH poole inimesed on järgnevatel aastatel maksumaksja palgal olnud ja rikkalikult kinni makstud. Siim Kallas sai volinikuks (tänu salaleping Res Publicaga), Laar on parlamendis ja nüüd 2018. aastani Eesti Panka juhtimas, Juhan Parts oli parlamendis ja 2007. aastast minister. Vastaste poolel oli endine kommunist ja Moskva saadik Igor Gräzin Reformierak0nnast, kes pidi neid seestpoolt õõnestama. Tema on seal parteis see tüüp, kes on alati erakonna peajoone vastu(sõnades) aga olulistes asjades hääletab nendega koos. Omamoodi selgrootu eluvorm, millel on verbaalne eneseväljenduse võime.

Mind jahmatas selle kampaania väitel kuuldud argument, et Eesti tahab ka olla nagu Portugal, mis oli 30 aastat varem Euroopa vaesemaid piirkondi aga pärast Euroopa Liitu astumist hakkas seal kohe kõik paremaks minema. Nüüd muidugi teame, mis sorti paranemine see oli. Ehitati teid, pandi torusid, valati betooni ja laotati asfalti aga tegelikke ja tulusaid töökohti ei loodud. Tulemuseks oli laenuraha eest paranenud elukeskkond aga nüüd pole enam sissetulekuid nende võlgade tagasi maksmiseks. Just eile ja üleeile oli riigis skandaal, kus 2 ministrit lahkusid kärpekavade tõttu oma ametist. Räägitakse ka erakorralistest valimistest.

See eelnev näitab, et rahvas peab oma elutingimuste paranemise kinni maksma laenurahadega. Pärast mõttetuid kulutusi teedesse ja lisandväärtust mitte loovatesse hoonetesse jõutakse tõdemusele, et arengut ning sissetulekut ei ole saabunud. Eesti majandus oli ka I kvartalis 1% negatiivne. Mis siis sai Balti tiigriga? Midagi, tal on samad haigused kui Portugalil(endine impeerium) või Keldi tiigril Iirimaal. Kõige halvem, et inimesed usuvad endiselt neid, kes olid töökohtadega ära ostetud ja jäid soovmõtlemist uskuma.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga