poliitika

Kui valid talveaja ja suveaja vahel

Euroopa Liit on lõpuks jõudnud olulise küsimuse lahendamiseni, mis puudutab aega. Jah, kõige tähtsam küsimus selle Brüsseli liidu jaoks on ajavööndi küsimus. Midagi olulist inimestele anda ei saa, sest eelnevad aastakümned on toimunud rahvusriikide võlgade kasv ja raha ei ole aga ajavööndiga ei tekita rahalist kulu. Seda saab rahvale lubada. Lisaks jätta mulje, et seda inimesed soovisid ja poliitikud täitsid soovi.

Kuid ärge arvake, et muutus toimub kiiresti, näiteks selle talvise pööripäeva järel. Kulub veel 2 aastat ja alles siis lõpeb talve- ja suveaja pärast kella keeramine. Kõige ilmekam näide bürokraatia vohamisest.

Eile oli esimene päev pärast seekordset talveajale üleminekut. Kella keerati 1 tund tagasi. See tähendab muutust, et tööpäev lõppes kell 17 juba üsna pimedas. Veel reedel oli tööpäev lõppenud valges ja lähenevast hämarusest ei olnud märke.

Muidugi võib kella jätta keeramata ja proovida elada aasta läbi ilma ajale mõtlemata. Sellega tuleks toime kui töö ei oleks seotud kellaga ning vabal ajal televisiooni ega raadiot ei kasutaks. Ilma kindla alguse ja lõputa tegevusi on veel vähemus, kuigi järelkuulamine ja järelvaatamine viivad lõpuks ilma kavata meedia kuulamise ja vaatamiseni

Eesti on huvitava valiku ees, kus Soome tahab jääda püsivalt talveajale ja Läti vastupidi suveajale. Kui televisiooni uudistes(ERR) küsiti inimestelt, siis talveaja toetajaid ei leitud. See toimus laupäeval, enne kella keeramist. Siis arvasin, et inimestele meeldis sõna suvi rohkem kui talv. Nüüd leidsin ka põhjuse, miks suveajale jäämine oleks parem. Vähemalt 3 nädalat saaks tööpäeva lõpetada valgel ajal ja see oleks hea.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga