inimesedpoliitika

Sulle klikiti Reformierakonna valitsus

Valimised toimuvad märtsi esimesel pühapäeval. Seekord on olukord, kus veebruaris käis eelhääletuse päevadel valikut tegemas rohkem inimesi kui kunagi varem. Juba 2015. aastal anti märtsi esimesel pühapäeval kõigest 48,8% häältest. Seekord tuleb erinevus veelgi suurem.

Suur arv elektrooniliselt antud hääli ennustab võitu Reformierakonnale. Ma ei tea, kuidas see nii läheb, et nemad saavad alati kõige suurema osa häältest. Sellel ei ole mõistuspärast selgitust. Nemad ei olnud tänaval kollaste telkide ja arvutitega, et andke hääl meie poolt. Keskerakond oli 2009. aga mõju polnud mingisugust. Nende valijad ennast jaoskonnas ei näita, nad varjuvad arvuti ekraani ja anonüümsuse taha. Kui valimiste läbiviimine oleks korraldatud läbipaistvalt ja sõnaga ausalt, siis ma ebakõla üle rohkem ei mõtleks.

Praegu on kell 17 ja jaoskonnad on avatud vähem kui 3 tundi. Veel on võimalik teha ennustusi, sest tulemused tulevad alles 20.00 järel. Küsitluste järgi ennustatakse Reformierakonnale võitu Keskerakonna ees, EKRE tõuseb kolmandaks ja sisse saavad ka SDE ning Isamaa. Vabaerakond jääb välja, Eesti 200 ei saa sisse, nagu ka Eestimaa Rohelised ja Elurikkuse erakond.

Valitsuse teevad ilmselt Kaja Kallas, Helir-Valdor Seeder ja Jevgeni Ossinovski. Jüri Ratas teeb lauasahtlid puhtaks ja läheb Toompeale saadikuks. Muidugi võib juhtuda ime, et Keskerakond võidab, sest ta saab elektroonilisel hääletusel vähemalt 2. koha tulemuse aga realistikult on nad 5 kohal (sisse saajate hulgas viimased).

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga