poliitika

Eesti 200 on 200 päeva ÜLE valimiskünnise

Sain mõtte erakonna Eesti 200 numbri kohta. See on päevade arv pärast valimispäeva kui nende reiting langeb alla 5 % künnise ehk parlamenti kuulumise piirist.

Kui oled minuga sarnaselt ära näinud viimase 24 aasta valimiskampaaniad, siis tekkib teatav ootus valimistele järgnevate kuude suhtes. Vähesed valitsused on saanud segamatult tegutseda 3 kuud(100 päeva) aga üksikud on kohanud sedavõrd suurt vastuseisu kui praegune kakavalitsus.

Ma tunnen sarnasusi 20 aasta taguse Res Publica valitsusega. See oli ka tigeda vastandumise poliitikaga, sest valitsuses oli peaministriks saanud uus jõud, kes lubas “Vali kord.” Tagantjärgi teame, et see oli “vali 1 kord” ja mitte teist korda. Praegune Eesti 200 on valitsuses abipartei ning saab endale kõik reformistide poliitiliste valikute koorma. Ma tunnistan oma teadmatust, et ühtegi nende valimisaegset lubadust ei mäleta. Küll võin öelda, et nad nimetasid oma saavutusena valitsusse kuulumisest kooseluseaduse jätku ehk homoabielu. Küll on vähenõudlikud profaanid. See ei tekita maksumaksjale mingeid kulusid, sest abiellumine tähendab riigilõivu tasumist ehk hoopis tulu. Seevastu kakavalitsuse juhtpartei sai kõrgepalgaliste maksusoodustuse, mis tähendab riigieelarvele koormat 450 miljonit(suurusjärgus) eurot aastas. Selle kokkusaamiseks tuligi teha kärpeid kuni paljulastelistelt peredelt toetuste vähendamise või täieliku äravõtmiseni.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga