blogid ja internettinimesedpoliitika

Rotid elavad Vabadussõja võidusamba ääres

Esmaspäeva õhtul sai Tallinnas Vabaduse väljaku veerel avatud (Ivan) orava hauasammas, et sümboliseerida parempoolsete parteide Reformierakonna ja Isamaaliidu lömitamist kiriku ees. Väga vähesed teavad, et sambast 60 m kaugusel pesitsevad rotid, keset Tallinna linna. Ja ma räägingi rändrottidest, mitte “nimetusest” MUPOle või linnavalitsusele.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=ysknEWrEh_Q]

Kusjuures see video Vabaduse väljaku ehitustandri kõrval elutsevatest rändrottidest (võin ka eksida ja tegemist oli kodurotiga, ei vaevu täpsustama hakata) sai tehtud umbes 2 kuud tagasi ehk siis 21. aprilli paiku. Praeguseks on osa sellest mullapinnast kaetud rullmuruga aga põõsad Kaarli puiestee äärse bastioni otsas olid päris kindlasti alles, vähemalt nii kuu aega tagasi.

Meie kultuuris ei ole rotid eriti jumaldatud loomad nagu näiteks Indias ja ilmselt on see ka hea. Muidu tehtaks veel sinna samba kõrvale ka rootidele palvela. Ha-ha, üsna hea, rottide palvela oleks lähemal kui üle platsi asuv kirik, kusjuures näha oleksid veel Nevski katedraal ja Kaarli kirik. Seega on see rist justkui rusikas silmaauku, keset kirikuid. Kui praegune linnavalitsuse hoone ka risti kandva hoonega asendada, siis saaks juba kahe joonega tõmmata risti (Nevski-linnavalitsus ja Vabaduse väljaku äärne kirik-Kaarli kirik), mille keskpunkti lähedale jääks ka see Vabadussõja ristisammas.

Varem olen teinud samba naabrist rotist ka ühe teise postituse:

https://www.virgokruve.eu/2009/04/24/vabaduse-valjakul-elavast-rotist/

mille juures oli ka üks tegelase foto.

3.04.2009 Harju mäe nõlval toimetav rott. Autori foto
3.04.2009 Harju mäe nõlval toimetav rott. Autori foto

Tegemist on enne filmimist tehtud fotoga aga kas rott on sama, ei oska kahjuks öelda.

Oli kuulda, et klaasist sammas pidi olema linnusita kindel ja kergelt puhastatav. Loodetavasti on ta ka rottide närimise eest kaitstud, et mõni neist näiteks kaableid läbi ei näriks.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga