blogid ja internettmajandus

Riigiasutus tellis späm uudiskirja saatmise 195 082 krooni maksuvõlaga firmalt

Eesti majanduse pidi kriisist päästma innovatsioon. Sellega peaks tegelema ka Elukestva Õppe Arendamise Sihtasutus Innove ehk innove.ee

Oma eesmärgi tutvustamiseks koostavad nad uudiskirja. Viimase saatis laiali panroti läbi teinud Struktuur Meedia seltskond, kellel on praegu jälle maksuvõlg 195 082 krooni.

Mind ajab vihale kui riigile usaldatud e-maili aadressi (Äriregistrile) peale tuleb spämmi ja selleks on kasutatud veel ka riigi poolset raha. Spämmi saatmise tegemisega näitab Eesti Vabariik ennast rohkem nagu Eesli Vabariik.

Minu jaoks ei ole ka vabandus kirja lõppu lisada link, mille abil edaspidi neid uudiskirju ei saaks. Ma leidsin selle innove.ee uudiskirja 9 aadressi pealt ja iga päev leidub vähemalt paar saatjat, kes kasutava ühte ja sama HansaNet OÜ kirjadest alguse saanud baasi.

Kas Eesti innovatsioon ongi selline, et iga e-postkasti omanik peab hakkama oma Äriregistrile või EENetile antud aadresside spämmimisest vabanemiseks igale spämmi saatmise teenust tellinud firmale eraldi ära ütlema? Äkki teeks lihtsamalt ja keelustaks spämmi andmebaaside koostamise ja haldamise, sest see pole eriti tõhus kui innovatsioonist rääkimine tähendab iga päev 9 postkasti sisu sorteerimist, et sinna igaühte tulnud umbes 2-3 erinevat uut saatjat jälle tagasi lükata?

Spämmi saatmisega olid seotud Struktuur Varahalduse juhatusse kuuluvad Grigori Pivovar ja Ahto Reinaru (oli juhatuse liige pankrotti triivivas Struktuur Meedias ehk uue nimega Global Software Resources (registrikood 10593969). Selle uudiskirja tellinud Innove juhatusse kuuluvad Lea Orro ja Tõnis Arvisto.

Selle asemel, et hakata 9 aadressi pealt saatma uudiskirjast loobumise avaldusi, kulutasin umbes sama palju aega spämmi tausta selgitamiseks ja sellega seotud inimeste välja toomiseks. Uskuge, see on väga tõhus viis, sest edaspidi võite oma nime leida spämmiga seostatavalt ja see on ehtne inimeste postkasti sittumine, mitte lihtsalt nende suunamine äkki isegi vajaliku info juurde.

Lõpetuseks: See Innove meil uudiskirjaga on lisatud ka spam kirju saatvate Eesti firmade baasi, et te google otsinguga ikka edaspidi ilusti välja tuleksite. Nagu võib kinnitada Ove Siiro, siis minu poolne tähelepanu juhtimine tema skeemitamistele ajas ta endast suisa välja, nii et see hakkas huvi pakkuma isegi Õhtulehe ajakirjanikule (lugu sellest vist ei avaldatud).

Sellest innova-tiivsest skeemitamisest pankrotistuva Struktuur ja uue Struktuu Varahaldus vahel kirjutas ka Sander85

struktuur Varahaldus Maksuvõlg
struktuur Varahaldus Maksuvõlg

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga