Palju toredaid okupante Kabulis

Lisasin ka viidete alla lingi pealkirjaga “Palju toredaid okupante,” mis võiks kokku võtta Väliministeeriumi katse aadressil http://blog.vm.ee/ peetava blogi kaudu näidata võõra rahva ellu sekkumist ja USA algatatud okupatsiooni kui head ja õiget.

Eesti kaitseväel on harukordne võimalus osaleda koos tosina lääneriigiga meist palju arvukama rahva okupeerimisel. Siiani on suured rahvad ikka eestlasi okupeerinud aga nüüd me teeme neile tagasi! Aastal 2004. oli Afganistanis elanikke 24,9 miljonit. (The Economisti Pocket World in Figures lk 16). Seega võitleme relvaga käes meist 20 korda suurema rahva demokraatlikuks tegemise eest. Võitleme lausa inimohvrite hinnaga! Lisaks oleme Afganistanis kaotanud 5 Pasi soomukit, mis maksavad 2 miljonit krooni tükk. Ütelgu veel keegi, et Eesti ei kuluta riigikaitsele.

Tähelepanu tuleks pöörata ka blogi pealkirjale, mis kõlab “Meie mees Kabulis.” Kirjapildi järgi on võimalik seda muidugi meelelahtuse ansamblist eristada, kuid jutu sees oleks raske aru saada, kas militaarsete huvidega Aivar Riisalu (juba teine mainimen blogis! Hakka või raha küsima selle eest) on läinud Kabuli reisile või okupatsiooni läbi viivate sõdurite moraali tõstma.

Afganistan on maailmas 2. kohal ka ühe naise kohta sünnitatud laste arvu poolest – 7,48 last (lk 18). Eesti naised on selles mõttes oma 1,4 lapsega ikka väga nõrgad. Või äkki on Eestis sedavõrd halvad elutingimused, et naised ei taha või ei suuda sünnitada? Huvitav, mis saaks kui eesti naised saata Afganistani? Kas nad siis on ka ahtrad sünnitama nagu kirjutas Kivisildnik 23. mail Delfis?

Lisaks on afgaanid maailmas esikohal põgenike arvu poolest ehk 2 miljonit ja 84 tuhat inimest 2004. aastal (lk 22). Eestis on selle järgi vähem inimesi kui afgaanide juurest on ära põgenenud. Huvitav milline  oli põgenike arv 2001. aasta oktoobris kui USA väed alustasid sissetungi Talebani välja tõrjumiseks?

Muidugi on nende majandus väga nõrk. SKP inimese kohta vaid 230 dollarit kui Eestil on vastav näitaja 8650 dollarit (lk 28). Kui vaadata USA järgi inimeste ostujõudu, kus see oleks 100, siis Eestil on vastav näitaja 36 ja afgaanidel vaid 2.0 (lk 29). Selle järgi on igati õigustatud vaeste riikide vaheline koostöö. Mis sellest, et Eesti on 3 korda vaesem kui Ameerika, oleme ikkagi 18 korda rikkamad kui afgaanid!

Ühes tabelis on Afganistan veel maailmas 2. kohal ja teeb Eestile pika puuga ära. See on välisabi saamises, mis 2004. aastal oli 2 miljardit ja 190 miljonit dollarit ehk ca 22 miljardit krooni (veerand Eesti Vabariigi eelarvest) (lk 44).

Ma igaks juhuks enam teist poolt kogumiku andmetest ei sirvi. Äkki arvatakse, et ma olen Eesti missiooni vastu Afganistanis ja Iraagis. Seda kindlasti mitte, sest okupatsioonis osalemise tunne on hea. Isegi siin kaugel ja jaheda kliimaga Läänemere äärses väikeriigis.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga