eliitinimesed

Kui kõhn peab olema presidendi proua?

President on läbi kümnendite parimas toitumuses. Proua Evelin Ilves aga üritab Ärma talu skandaale vaigistada modelli välimuse poole püüeldes. Milleks see dieedi pidamine, rulluisutamine, solaarium või paastulaagris käimine kui presidente ei valita ilu järgi?

Viimati nägin proua presidenti Pirita teel rulluisutamas ja minul pole tema figuurile küll midagi ette heita. Muidugi praeguseks on ta mõnevõrra rohkem pruunistunud, sest valge jume pole ju Euroopa naistele meelepärane. Nad kõik tahavad olla võimalikult tumeda nahaga ja lähevad selleks… odavama variandi korral vannituppa, kallimal juhul solaariumi või luksvariandi korral reisile Egiptusse. Imelikul kombel aga Aasia ning Aafrika naised pole oma pruunika nahavärviga rahul ja neile siis müüakse nahka pleegitavaid kreeme, et nad ikka võimalikult valgeks saaksid.

Proua president Evelin Ilves rulluisutamas <br>Pirita teel 5. mai 2008. Foto Virgo Kruve.
Proua president Evelin Ilves rulluisutamas Pirita teel

Lugesin skeptik.ee portaalist arvamust, et Evelin Ilves on langenud imeravitsejate mõju alla. Seal seati kahtluse alla igasugused meedias propageeritud dieedid ja vahendid organismi puhastamiseks toitumise läbi saadud mürkainetest. Ma üldse ei imesta, et need toidutööstuse keemikaalid lõhna-, maitse- ja värvainete näol on vaja organismist kuidagi välja saada. Sest olgem ausad, ka maailma levinuima karastusjoogi suhtes, mis pole mitte midagi muud kui vesi ja sellele lisatud kemikaalid, mille tulemusel on omandatud maitse ja kaotatud vedeliku läbipaistvus. Mõte looduslähedasest toidust on nähtavasti hirmutavam kui organismi sisse õgitud kemikaalide väljutamine läbi näljatunde.

Reklaami alal töötanud Evelin ei tee kindlasti midagi vaid oma tujude pärast või keha hüvanguks. Kindlasti tabas ta ära suurepärase võimaluse jõuda selle paastulaagris käimise sõnumiga (Kroonikas) positiivselt ka kümnete tuhandete naisteni, kes ka igapäevaselt vaevavad ennast mõttega: kas ma olen ikka piisavalt vormis? Järgmisel korral lugedes meediast aga rahva rahaga finantseeritud majutusäri, jäävad need naised märksa vähem kriitiliseks, sest nende jaoks on Evelin ennekõike nende endi sarnaste muredega naine ja alles seejärel tippametniku abikaasa, kellel keerulised ärisuhted isikliku ja maksumaksja rahakoti vahel.

Foto tegin 5. mail 2008

One thought on “Kui kõhn peab olema presidendi proua?

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga