blogid ja internettinimesedpoliitika

Maripuu palk selgunud: bruto 62 348 krooni

Eilses telesaates ei teadnud sotsiaalminister Maret Maripuu kui palju ta palka saab. Isegi mitte seda, kas pakutud 50 000 võiks olla neto või bruto krooni. Temalt saadud vastusest selgub, et ilma pensionifondideta oleks Mareti neto palk jaanuaris 49 432 krooni. Kokku palgafond Maripuu töö eest ministeeriumile aga 83 110 krooni.

Seega siis 21 tööpäeva puhul 2353 netopalga krooni. Eriti mõnitav tundub selle kõrval eilne peaminister Andrus Ansipi väide, et puuetega inimeste maksuvaba kuu eest võiks ametnikud viivist maksta omast taskust. Neil jäi saamata umbes 260 kroonine kuutoetus, mis on 9 protsenti ministri päevapalgast. See teeks inimese kohta hüvituseks umbes 1 kroon ja 50 senti. Hmm, see tundub tuttav suurus. Ah õigus, selle raha eest saab ühest odavpoest autoakna külge kinnitatava sini-must-valge lipu soetada(vihje: blogis varem kirjutatud EÜS viitega).

Olgu öeldud, et minu meilile saabus ministrilt või kes iganes tema postkasti taga istus, vastus juba 4 minuti jooksul. Vähemalt oli see kopeerimiseks ja levitamiseks ilusti ette valmistatud:

Tere,

Riigikogu ja Vabariigi Presidendi poolt nimetatavate riigiametnike ametipalkade seadusega on paika pandud, et ministrite ametipalk on Eesti keskmise palga ja sama seadusega kehtestatud vastava koefitsendi korrutis. Koefitsendiks on 5.5. 01. jaanuarist jõustunud Eesti keskmise palgaga seotud ametipalkade maksmise ajutise korralduse seaduse alusel makstakse ministritele palku küll sama koefitsendi alusel, kuid keskmise palga suuruseks on 2007. aasta Eesti keskmine palk. Seega, kui detsembri palkade arvestuse aluseks olnud keskmine brutopalk oli 12 512, siis alates jaanuarist 11 336 krooni.

Eelnevast lähtuvalt on 01. jaanuarist alates brutopalga suuruseks 62 348 krooni.

Lugupidamisega

Maret Maripuu

Ma ei teagi nüüd, miks ei suutnud Maret Maripuu eilses saates selgelt vastata, et tegemist oli neto-palgaga, mida Mihkel Raud kahel korral üle täpsustas. Üks võimalik põhjus küll oleks aga see tundub liiga õudne, et uskuda. Äkki on Maret Maripuu pedant, kes tahtis vastata kroonise või 100 kroonise täpsusega ja selle võimatuks osutumisel läks sabinasse. Ta on lihtsalt nii püüdlik, et teeb kõike vastavalt formaalsetele reeglitele ja asjaolude muutudes ei suuda enam rööbastelt kõrvale põigata?

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=NlznfZqbvPM]

Millest siis selline segadusse sattumine? Äkki stress ja ülepinge?

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga