blogid ja internettmajandus

Meeleheitel Äripäev laskus spämmi saatmiseni

Eesti Vabariigile antud e-posti aadressid pole kaitstud rämpskirjade saamise eest. Leidsin Äriregistrile ja EENetile avaldatud meililt Äripäeva reklaami. Ma ei teagi, mis mind rohkem vihastab: kas Eesti e-riigi kuritarvitamine reklaami eesmärgil või Äripäeva osutumine spämmijaks.

See on küll ebamugav aga tuleb siiski ära teha ning sulgeda mail2market.net valdusse sattunud aadress. Ma ei ole veel otsustanud, kas annan edaspidi Äriregistrile üleüldse e-posti aadressi, sest nendest koostab andmebaase ka Krediidiinfo. Või lähen tagasi lihtkirja aadressi aega.

Minul on kindel veendumust, et kui firma laskub masspostituseni, siis on ta samal tasemel viagra või “pikendajate” pakkujatest. Ta on arvestanud võimalusega, et kliendid ehk õnge minejad on need kõige lollimad klikkijad või siis vaeseimad aga igal juhul on neid maksimaalselt 10 protsenti. Seejuures vihastatakse välja vähemalt pooled inimesed ja ülejäänutel jääb see isegi märkamata. Ma ei võta tõsiselt reklaame, mille koostamise ja edastamise kulu on sama suur kui leheke wc-paberi rullis!

Asja iroonia on aga selles, et detsembris saatis Äripäev ühele teisele aadressile kirja, kus palusid justkui luba seoses karmistuvate seadustega, et võiksid ka edaspidi teha reklaampakkumisi. Seekord ei olnud ma aga ühtegi taolist luba andnud, sest nagu öeldud oli aadress avaldatud ainult Äriregistrile ja EENetile.

Alo Ergma  Fri, 30 Jan 2009
From: Alo Ergma Fri, 30 Jan 2009

Return-path: <[email protected]>
Envelope-to:
Delivery-date: Fri, 30 Jan 2009
Received: from mail2market.net

Meelis Mandel küsis spämmi saatmiseks luba

4. detsembril 2008 saatis Äripäev spämmi, sest mul ei olnud nendega varasemat kirjavahetust ja tegemist oli jällegi firma aadressiga, mille ka Krediidiinfo turundutavast “andmebaasist” võib leida, ning kus küsis luba edaspidiseks reklaami saatmiseks. Vahemärkusena olgu öeldud, et firmade üldaadresse loevad enamasti spämmi suhtes väga immuunseks muutunud inimesed, sest selliseid pakkumisi tuleb vähemalt tükk või paar päevas.

from mail2market.net ([212.47.219.66])

Tuleb märkida, et nii detsembri “küsimiseks” maskeeritud reklaami kui ka jaanuari lõpu reklaami saatmine käis läbi mail2market.net ([212.47.219.66]) spam mail serveri.

[polldaddy poll=1345680]

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga