Ajakirjanikuga rääkimine tõi 1500 krooni trahvi

Eestis on astutud järjekordne samm vaikiva ajastu suunas. Nüüd ei koti politsei mitte ainult opositsiooni poliitikuid ja ajalehti, vaid ka kuriteo ohvriks langenud inimesi, kes julgesid kriminogeensest olukorrast rääkida. Aaspere postkontori töötaja sai 1500 krooni trahvi, sest rääkis juhtunust ajakirjanikele.

Eesti on tõesti hirmus koht elamiseks. Esmalt langed töötajana röövimise ohvriks ja seejärel lendavad sulle peale kari kaisakotkaid, et sinust infot välja pinnida ning lõpuks saad veel meediaga suhtlemise eest karistada.

Tegelikult on mul selle üle hea meel, sest mind need krimilood ei huvita ja tunnen muret, et Rentsli Reporter on täitsa Krimi Reporteks kätte läinud. Küll näidatakse avariisid ja tagaajamisi ning siis sekka mingite koeraomanike peedistamist. Mul on tunne, et nende lugude tegijad kukkusid koolist välja kusagil 9. klassi lõpus ja sellest tulenevalt eeldavad, et neile jõukohane teema võiks ka palju vaatajaid või lugejaid tuua. Mage värk.

Õnneks mina ajalehti ei telli ega osta ning internetist lugemisel kasutan adblock bännerite tapjat, seega ei näe ka reklaame millel klikkides võiksin neid kuidagi sopa juurde tootmisele provotseerida.

Aaspere postkontori sulgemise tõttu vahepeal koondatud ja praegu töötu kannatanu tunnistab, et sai tõesti kohtust kirja, kus trahvi määramisest teatada anti. Varasem kogemus röövi ohvriks olemises tal puudus ja keegi täpsemalt ei öelnud ka, mida tohib või mida ei tohi. «Rohkem ma sellest tõesti enam midagi rääkida ei taha,» ütleb naine.

Prokuratuur pani naisele süüks kuriteo üksikasjade avaldamist, mis oleks võinud takistada röövi toime pannud isikute tabamist ja vajalike tõendite kogumist.

[kirjapilt muutmata] http://www.ohtuleht.ee/index.aspx?id=318607

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga