majandus

Eesti läheb Helsingi kaudu Hiinasse

Nägin laupäeval Tallinna tänaval ühe lennufirma reklaami mis teatas, et Helsingi kaudu saab nii Euroopasse kui ka Aasiasse. Ka mulle tundub, et Eestist on mõttekas välja suunduda, sest valdav osa ringlevast rahast on kadunud. Või õigemini osutus see sisse laenatud rahaks. Hoia siis Hiina alt, Eesti piir käib varsti vastu sinu müüri ja Venemaa peab vahepealt kaduma.

Helsingi kaudu aasiasse. 14. märts 2009 Tallinn Pärnu mnt. Foto Virgo Kruve
Helsingi kaudu aasiasse. 14. märts 2009 Tallinn Pärnu mnt. Foto Virgo Kruve

Pildiga haakub ka tänane jutt Postimehes. Nagu pildilgi näha rohelist tuld, nii loodab ka EAS ettevõtlust arengumaa turu tõusu pealt arendada.

«Ütleme niimoodi, et Hiina on 10–20 aasta pärast maailmas riik number üks. Eesti kohalolek Hiinas on äärmiselt vajalik,» sõnab Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) nn saadik Hiinas Shanghais Valle Feldmann.

«Kasv on suur, mahud tohutud ja seda ignoreerida poleks kindlasti tark,» märgib Cliftoni juht Jaak Anton.

Samamoodi otsib oma uue vähiravimi turustamiseks partnereid AS Celecure. «Üritame Hiina turule pääseda. Eesmärk on lähiaastatel litsentseerida toode mõnele suurele ravifirmale, kes selle Hiinas  müüki paneks,» ütleb ettevõtte juht Tarmo Kivi.

Kaugemale on aga arenenud Mobi Solutioni tütarfirma Fortumo, mis pakub juba eelmisest aastast hiinlastele võimalust lükata käima oma SMS-teenus ja teenida sellega raha.

http://www.postimees.ee/?id=94562

Rohkem ma seda artiklit ei viita, sest muidu läheb meeleolu liiga pessimistlikuks. Tundub, et ettevõtjate ambitsioon piirdubki allhanke tegemisega.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga