inimesedtelevisioon

Klaveri kargutajal on täna finaalõhtu

Mäletate veel möödunud aasta Eurovisioon hävingu? Kindlasti pole te unustanud Oja, Võrno ja Leinatamme naeruväärset enesekindlust Leto Svet laulu suhtes. Pärast sealset põrumist pole vähemalt Leinatamm madalat profiili hoidnud, isegi vaatamata seal saadud hüüdnimele Klaveri Kargutaja (piano fucker).

0808670-pilt-reformikas-tarmo-leinatamm-klaveri-kargutaja-laululahing

Eesti Reformierakonna Ringhäälingu (ERR) reklaam reformierakonna liikme juhitavale saatele postimees.ee lehelt. Ekraanipilt.

Kindlasti oli nende Leto Svet laul kuulamiseks võimete kohane ja südamelähedane märkimisväärsele osale inimestest Eestis, sest kunagi olid populaarsed ka Onu Bella või Jörberg aga paraku ei lähe külatola numbritega Euroopa Liidus esinemine teistele rahvastele eriti peale. Neil pole vist 700 aastase orjapõlve aegset katkist mentaliteeti ja neil on julgust seda ka otse näidata. Selle tõttu saimegi viimase otsa koha. Ma isegi ei mäleta, kas see oli lausa tagant viimane, sest minu jaoks oli Eurovisioon läbi juba Eestit esindava laulu selgumisega. Tulemus oligi selle järel paretamatu, mida ei päästnud jalga tõstvad tantsutüdrukud ega ka Tarmo Leinatamme ponnistused klaveri taga. Nende ponnituste juures juhtuski ta püsti seistes tegema puusadega liigutusi, mis sarnanevad kutsade kevadistele paaritumise liigutustele. Õelad konkurendid panidki selle järgi hüüdnime piano fucker (klaveri kargutaja) ning ETV keelas igasuguse eurovisiooni materjali levitamise, et see piinlik koht ometigi välja ei lekiks. Vaadake ise kasvõi youtube.com lehelt, et seal on üleval vaid poolfinaali lõigud, kus lavale polnud veel klaverit toodud, mis Belgradis oli olemas ja põhjustas Leinatammes… kuidas iganes seda siis nimetada.

Õnneks pole kõik ingliskeelsed kasutajad sellest ERR (Eesti Reformierakonna Ringhäälingu) keelust kuulnud ja vähemalt üks poolfinaali lugu Vene televisiooni salvestisena on üleval. Vaadake eriti hoolikalt 1:42 kuni 1:49 toimuvat Leinatamme ja Võrno tegevust klaveri kallal.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=bwhRKSF1msY]

Kuid tulles finaalõhtu juurde tagasi, siis see laululahingu saade on minul küll vaatamata jäänud. Möödunud aastal veel natuke jälgisin ehk siis elasin kaasa vaid ühe koori esinemistele läbi salvestiste ja ülejäänu kerisin edasi või jätsin vaatamata. Aga sellel aastal pole ka selleks viitsimist olnud.

Ma julgen kinnitada, et selle saate nägemata jäämisega pole ma millestki olulisest ilma jäänud. Elame ju vaid korra ja ma ei tahaks elu meenutada selle järgi kui palju erinevaid telesarju sai elu jooksul ära vaadatud. Muidugi omaette teema on see šõu nimi: laululahing. Tavaliselt tähendab lahing ka surnuid aga ma väga ei imesta selle üle, sest Eestis on kohanimed Tapa, Püssi ja Nuia.

One thought on “Klaveri kargutajal on täna finaalõhtu

  • Iseenesest huvitav, et oled viitsinud nii pikalt kirjutada millestki, mis sind ei huvita 🙂 ja ERRi lühendi interpretatsoonist on mul lihtsalt kahju 🙂 Aga eks näeb ikka seda mida näha tahab 🙂

    Isiklikult, olles laululahingu saadetest vaatanud ca pooled julgen öelda, et tegemist on siiski ühe toredama saatega mis siinkandis näidatakse.

    Reply

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga