blogid ja internettpoliitika

Kes ikkagi blogib Savisaare abilisena?

Blogi on muutunud kaasaja poliitikule kohati sama tõhusaks kampaania vahendiks kui esinemine teles või leheküljeline intervjuu ajalehes. Kuigi lugejaid ei pruugi olla arvukalt, kipuvad ajakirjanikud neid võimendama. Seega kasutatakse blogide infot ka partei tagatubade vahelises võitluses.

Ülemöödunud aastal kahtlustas Sirje Savisaare blogi kirjutamises tema tookordset abilist. Seekord on minul tekkinud sama tunne, et blogis teeb näputööd keegi teine.

Esiteks eksiti piltide autoritele viitamise vastu, mida teadustöödega kokku puutunud inimene kindlasti ära ei unustaks. Kuigi internett on uus meedium, ei võeta sealt pilla-palla asju ega segata neid kokku. Pealegi on Savisaare raamatutes üsna sageli viidatud teistele allikatele ja seega pole see talle tundmatu. Küll aga võiks see olla harjumatu mõnele alles oma esimest teaduslikku tööd kirjutavale inimesele.

Teiseks on tema blogis avaldatud pilt, kus on näha Windows Vista arvuti ekraanil ikoonide järgi, et kasutatakse msn-i ja skype teenuseid. Need kaks oleksid väga innovatiivsed Tallinna linnapeale aga kas te kujutate ette Edgar Savisaart kõrvaklapid peas ja mikrofon põse kohal pidamas skype kõnesid? Mina ei kujuta. MSN-i kasutamist isegi kujutaksin ette, nii kord aastas ehk täpsemalt 1. aprillil avaldatud faktide ja juttude järgi. Kui tahate eriti südamest naerda siis kujutage ette kogukat poliitikut oma suurte sõrmedega arvuti klaviatuuri tillukestel klahvidel tippimas. Ja arvestades põlvkondlikku kohastumust kirjutusmasina klahvide jõuga vajutamisele, siis poleks see ka randmetele eriti tervislik. Aga nüüd ma läksin juba kaudsete järeldusteni. Vaatame parem seda pilti msn-i ja skype kohta:

Kuulus 14. aprilli kirjutise juurde Edgar Savisaar: Aitäh Päevaleht!

Sellel pildil on näha MSN-i aken alt ribalt vasakult kuues ja skype programm üheksandana. Samuti on msn-i ikoon paremal kella poolt 5-es. Samuti on tal F-Secure antiviirus uuendamata, millele viitab kellast vasakule jääv neljas ikoon (tipuga allapoole sinine kolmnurk, millel peal kollase ringi sees hüüumärk).

Kolmas põhjus on selles, et ma ei usu sedavõrd suure vastutuse koormaga inimese poolt oma vähese ja seetõttu väärtusliku aja pühendamist blogis pikkade tekstide trükkimisele. Kui ta peaks seda siiski tegema, siis on tal prioriteedid tõsiselt paigast ära, et raiskab aega pseudotöö peale.

Kokkuvõttes poleks midagi imelikku kui juhtoinaste hulka kuuluvad inimesed kasutavad abitööjõudu tehnilise töö ehk trükkimise tegemisel, sest poliitikute blogisid loevad niigi vaid vähesed huvilised. Niisama sinna lugema ei minda.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga