Kuulake Sky Plus raadiot, kuni veel saate

Jäi varem kirjutamata möödunud nadala uudisest, et raadiojaamade Sky Plus, Energy FM, Raadio 3 ning Russkoe Radio ja Sky Radio taga seisval firmal on 19 miljonit krooni võlgu. Sügisel tuleb aga ringhäälingu litsentside konkurss, sest praegused kehtivad 16.11.2009-ni – raadijaamade sageduste tabel.

Ma olen kindel, et 5 kuu pärast on nende raadiote taga juba uus firma. Tehakse sarnane skeem pankrotti lastud Langersen OÜ-ga, kes pidas living.ee mööblipoodi ja andis selle äri üle uuele firmale living.ee OÜ-le. Riigil jäid tookord saamata ligi miljon krooni!

Kuid ma ei välista, et need jaamad kaovad üleüldse eetrist. Majanduskriis ju ikkagi ja valimiste (reklaamirohkem) aeg on ka selleks ajaks möödas. Meenutage Euroopa Parlamendi valimiste eelset reklaamirohkust SDE, IRL ja REF erakondadele TV3 ja Kanal 2 eetris, kes said kumbki umbes 10 miljonit litsentsitasu kergendust selle eest, et läksid oma signaali väljastamisel üle digitaalsele formaadile. Taoline tehniline seade aga pidavat maksma alla miljoni krooni. Seega kinkis Andrus Ansipi valitsusliit 9 miljonit krooni kummalegi telekanalile.

Vaatasin, et nimetatud raadiojaamade omanik First Media Osaühing on asutatud 5.07.2000 ehk siis üsna vana firma. Nende ainus intellektuaalne omand on praegu aga vaid kaubamärk sõnale SKY MEDIA. Seevastu samal aadressil asuvale Taevaraadio AS kuulub kaubamärk RADIO SKY plus, RUSSKOE RADIO, RUSSKOJE RADIO 90.6 FM, KISS FM, SKY PARTIJA, SKY RADIO VSJO SAMOJE LUTŠEJE· DLJA TEBJA, RAADIO 3, SKY RADIO VSJO SAMOJE LUTSSEJE DLJA TEBJA ja lisaks paar menetluses olevat ja üks vaidlustatud.

Siin ei ole vaja enam suurt tuletamise oskust, et hakata otsima umbes preagusel ajal asutatavat äriühingut, mis tegeleks raadioprogrammide tootmise ja levitamisega ning võtaks sügisel pankroti krampides väänlevalt First Media OÜ-lt üle inimeste töölepingud ja uue konkursi käigus saadud ringhäälingu load. Kuulajad on kindlasti õnnelikud, sest said ju ka nemad maksumaksjana anda panuse selle tühja kesta korstnasse kirjutatud kuludesse.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga