blogid ja internettinimesedpoliitika

Ilves sai Obamaga kohtuda surnud sõduri pärast

Üsna ilge tõde aga president Toomas Hendrik Ilves kutsuti Barack Obama juurde kohtumisele vaid Afganistanis hukkunud eesti sõduri pärast. Kui Allain Tikko oleks eile varahommikul elus püsinud, siis oleks Ilves lõunal pöördunud tagasi pärast oma poja Lucase ülikooli lõpetamisel käimist. Nüüd aga tehti plaanides muutus ja Ilves viidi kohtumisele ka julgeoleku nõuniku James Jonesiga. Teisipäeval kell 13.20 paiku oli Vikerraadios ka Neeme Raua intervjuu THI-iga, kes kinnitas pärast muudel teemadel (NATO, majanduskriis, Venemaa) kõnelemist ka Obama poolt kaastunde avaldamist langenud sõdurile.

Neeme Raud ERR uudislõik T. H. Ilves kohtumine B. Obamaga – 16.06.2009 09:17

Sellel USA visiidil käimise ja poja lõpuaktusel osalemise aga tasusid eesti maksumaksjad. Saime ikka paraja kehviku presidendiks: tema Erma talu kuulutati Riigikantselei poolt ülalpeetavaks projektiks, abikaasa Evelin Ilves on abielus Eesti Vabariigi riigieelarvega (USA-s makstakse palka vaid presidendile, tema abikaasa ja lapsed EI SAA mitte midagi) ja nüüd peab perepea lendama oma poja ülikooli lõpetamisele ärivisiidi kattevarju all ning tervenisti 2 ärimeest kaasa võtma. Mulle tundub, et THI-iga tuli hiiliv sovjetiaeg tagasi, kus rahvas sai ka imetleda juhtoinaid kõnesid pidamas ja nende hästi riietatud naisi ning unistada, millal võiks endale midagi ligilähedast lubada. Muidugi vahe on selles, et tookord oli kaupade defitsiit, praegu aga tulude alalaekumine.

Ma tunnustan mehi, kes suudavad surra ei millegi nimel. Tänu Afganistani okupeerimisele on muidugi alates 2002. aastast tõusnud maailma heroiiniga varustamine aga ma kahtlen, kas selle nimel need palgalised sõdurid neile missioonidele lähevad. Ärge saage nüüd valesti aru, et ma oleks sõjaväe või sõdurite vastu. Lihtsalt Afganistani okupeerimine seekord USA lipu all on samavõrd vale kui oli sinna minek NSV Liidu lipu all. Seekord isegi silmakirjalikum, sest maailma hävitavate narkootikumide tootmine on suurenenud. Ainus vahe on selles, et seekord on mägisesse riiki tungival lipul 1 viisnurga asemel neid hoopistükis 52.

Panen siia ühe pildi Iraagis surnud sõdurist, kelle Humvee koos 5 sõduriga lasti ribadeks 21. novembril 2005. Mehe nimi on Duane J. Dreasky ja tema sõdurielu kurb lõpp on internetis pikalt lahti kirjutatud.

duane j. dreasky - mereväelane, kelle sõiduk lasti Iraagis ribadeks 20. novembril 2005
duane j. dreasky - mereväelane, kelle sõiduk lasti Iraagis ribadeks 21. novembril 2005 ja keda pärast seda külast USA president Georg Walker Bush (parempoolne pilt).

Improviseeritud lõhkekeha laengu tagajärjel sai kahjustada75 % tema nahast. Tema ravimise ajal San Antonio põletusravi kliinikus põikas tema juurest läbi ka tookordne president Georg Walker Bush (parempoolsel pildil, 1. jaanuaril 2006), kes oli Iraagi sõja väljamõeldud ettekäändel alustanud aga see ei päästnud enam tema elu ja Dreasky maeti 25. juulil 2006.

Üleüldse on Iraagis praeguseks hukkunud 4000+ USA sõdurit.

Vaata lisaks Delfis:
VIDEO: Eesti sõdur tapeti granaadiheitjaga

Kes lootis nüüd näha tegelikku surma momenti, siis tuleb pettuda. Tegemist oli vaid pressikonverentsiga surma teate ettelugemiseks.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga