Klikimeedia pekstakse presidendi juurest minema

Majanduskriisile ja reklaami rahade kärbumisele ähvardab klikkidest elatuvat seltskonna meediat ka presidendi ametlikest üritustest kõrvale jäämine. Tegelikult olid selleks esimesed sammud tehtud juba 2008. veebruaris kui vastuvõtu telepilti sai teha ainult ETV. Lisaks küüditatid fotograafid paraadi ajaks veoauto kasti.

Rohkem ku aasta tagasi oli Välisministeeriumis briifing ajakirjanikele, kes pidid kajastama tookordset vabariigi aastapäeva nii teles kui piltides. Seal teatas Toomas Sildam Presidendi kantseleist, et Pärnus toimuva paraadi jaoks on fotograafidele kindlaks määratud Endla vastas asuv kohake, otse orkestri kõrval. Tagantjärgi selgus, et suuniseid täitnud fotograafid said pildistada ainult 180 kraadi ehk mitte rohkem kui Endla ette rivistunud “eliiti.” Kõik väeosad olid nende eest varjatud puude tüvedega. Elukutseline fotograaf nimetas seda kui “Paraad metsas, arreteerituna autokastis” Õnneks oli minul taipu massikäitumist eirata ja sain tõenäoliselt ainsad asjalikud pildid ka paraadist osavõtjatest ja mitte ainult kõne pidajatest.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.