blogid ja internetteesti meedia

Eesti keeles sõnade järjekord tähtis on!

See pealkiri oli meelega kirjutatud eesti keele reegleid eirates. Mind vihastavad inimesed, kes panevad lause lõppu sõna “on.” Samuti ka ajakirjanikud, kes ei tunne sõnade järjekorda lauses. Näiteks Urmas Seavere, kes “avastas” võidusamba tolmu. Pealkiri oli: “Võidusamba tolmu koguvad klaaspaneelid vahetatakse välja.” Mina lugesin siit välja, et olemas on Võidusamba tolm (nagu teetolm või õietolm) ja mingid klaaspaneelid koguvad seda ning see pole hea ja need klaasist asjad vahetatakse välja. Ilmselt saaks pealkiri selgemaks kui muuta vaid kahe sõna järjestust: “Tolmu koguvad Võidusamba klaaspaneelid vahetatakse välja.” Sellest rääkis ka lugu.

See pealkiri oli ajalehest Postimees, mis pidavat alati olema “usaldusväärne”.

PS. Pealkiri tuleks eesti keeles kirjutada järgnevalt: Eesti keeles on sõnade järjekord tähtis!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga