inimesed

Lõpetasin esimese kõigi Raamatute ema lugemise

Nii, sai siis lõpetatud monoteismist rääkiva kõigi Raamatute ema tõlke lugemine. Selle ostmisest kuni kätte võtmise ja alustamiseni kulus mul, las ma arvestan, umbes 18 kuud. Hm, ma pean edaspidi veelgi pikatoimelisem olema, et võiksin Jüri Mõisa kombel kelkida mitmete aastate jooksul raamatute mitte lugemisega. Kahjuks oli see käesoleval aastal juba kolmas lõpetatud raamat ja pean hakkama nüüd pikalt aju kasutamist vältima, sest muidu pole lootustki rikkaks saada.

Mida ma siis arvan sellest jumalasõna tõlkest? Tuli üllatusena, et Toora ja Piibli järgi tuntud tegelased olid ka selles laialt kajastatud ja ülistatud. Seega, Raamatu rahvad võiksid põlata ära vigased raamatud (versioonid) ja jääda vaid selle viimase versiooni juurde, sest 1300 aasta jooksul ei ole tulnud ühtegi täiendust jumala poolt (prohvetina, kirjasõnas). Seevastu Jeesus Kristuse sõnad pidasid vastu vaid 570 aasta ringis kui juba tehti parandus neile uue prohveti nägemustena. Ma nägin veel selle aasta kevadel Viru tänava Apollo raamatupoes riiulis ka käsiraamatut Windows 2000 operatsioonisüsteemi kohta (mina ise asendasin selle juba ülemöödunud aastal ühes oma vähemtähtsas arvutis) kuigi selle aktiivne kasutusperiood lõppes laiemalt kindlasti 3-4 aastat tagasi ja ma ei kujuta ettegi, et keegi võiks seda praegu hakata arvutile installima. Seega peaksid oma hinge päästmisele mõtlevad inimesed loobuma vanast jumala sõna versioonist (Evangeelium, Toora) ja kasutama vaid kõige viimast, seda kõige uuemat, värskemat ja täielikumat.

Igatahes, mida ma siis lugesin. Palju ähvardusi teispoolse elu raskuste kohta kui ma ei pea palvust, ei anna almust ja üleüldse ei usu ainujumala sõna. Vastutasuks lubati pasuna kõlades, et minu kaalud langevad alla ja raamatusse kirja pandud tegude pärast lähen mina paremale, sinna kus on vein ja ümarate rindadega naised (paradiis). Ja ainsad asjad mida seal siis vagadele usklikele lubati olid mõnusaks reguleeritud kliima ning ohtralt veini, mida serveerivad noorukid nagu pärlid ja puhtad neitsid. Seega siis söök ja seks. Meenutab Maslow püramiidi esimest vajaduste taset. Vahemärkusena olgu öeldud, et kristlased pakuvad kirikus veini juba selles elus, milleks oodata veel surma, selle järgset ülestõusmist.

Igatahes kui uskuda ainujumala olemasolu, siis ei tasu oma aega kulutada vigaseks osutunud tekstide järgimisele, sest muidu ei oleks jumala poolt uusi prohveteid saadetud. Viimane neist anti inimkonnale 6. sajandil ja pärast seda pole uusi peale tekkinud ning sellest võime üsna kindlalt järeldada, et islam on ainujumala kummardamiseks kõige õigem lähenemine.

Selgituseks pealkirjale, et esimese lugemise järel kavatsen ma seda ka edaspidi kätte võtta ja vaba aja olemasolul lugeda, sest nagu ütlevad laulu sõnad: iga elatud päev on samm lähemale surmale.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga