blogid ja internett

Tõnu Samuel ja võitlus spämmi veskitega

Juba mitu kuud on ühes interneti foorumis arutatud võimalust firmade saadetavate reklaamteadete piiramiseks. Siiani on seal arutlus käinud saatjate sõnumitele filtrite abil takistuste seadmiseks, mille algatajaks ongi Tõnu Samuel. Mina arvan, et tagajärje asemel on mõttekam tegeleda ennetamisega.

See tähendab, et erinevaid arvutivõrkude nimesid ja aadresse on liialt palju, et neid sulgema hakata. Tõsi, ka minu postkasti jõuavad massreklaamid umbes poole tosina saatja poolt ja neile filtrit seada ei oleks raske.

Kuid mina teeksin hoopis spämmi saatvate firma elu raskeks, et kellelgi ei tuleks üldse pähegi hakata taoliselt ka teiste firmade üldaadresse risustama hakata. Kui neilt seda motivatsiooni ära ei võta, siis tehnilise võimaluse Samueli filtritest mööda minemiseks leiab alati. Ja üsna tobe on vastata kolm-neli korda päevas ühtede ja samade spämmi vahendate erinevatele tellijatele, et nende sõnumeid ma ei soovi.

Selle asemel panen mina jõudumööda nende spämmi (mis ei ole isikupärase sõnumiga, kasutatud on vahendajate võrku ja ilmnevad muud massreklaami tunnused) üles kodulehele ja sinna juurde ka võimalikud maksehäired ning nendega seotud inimeste. Idee on selles, et kui edaspidi otsib keegi konkreetse firma nime, siis ta leiaks spämmi saatja vastavalt lehelt ja äkki otsustab siis mõne teise kasuks, kelle taust ei ole spämmi saatmisega määritud.

Ma ei hakka rohkem selgitama, vaadake ise spämmi kirjade andmebaasi www.spami.ee lehelt ja lugege EPL-ist Tõnu Samueli filtrite algatusest.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga