eliitinimesed

Vabaduse väljaku avamisest ja Evelini sinistest kingadest

Praegu panen ülesse pildi Evelin Ilvese 20. augusti kleidist. Pilt tehtud siis Vabaduse väljaku avamisel ja tema laskumisel ristisamba treppidest koos Toomasega. Ma väga ei mõika, et kuidas seostub klaasist rist iseseisvuse taastamisega, et ürituse lõpus oli vaja sinna treppidele turnima minna. Teatavasti pole siiani rajatud kaldteed selleni.

Evelin ja Toomas-Hendrik Ilves Vabaduse väljaku avamisel. Käisid ka võidusamba juures ja nüüd laskuvad selle treppidest alla. Mulle seekordne proua presidendi riietus isegi meeldib. Varasemast meenuvad tema riietusega seonduvad sõnasõjad aga eile oli piisavalt hämar juba, et keegi ei saanud korralikku fotot neist ega selle tõttu ka kommenteerima hakata. Foto Virgo Kruve
Evelin ja Toomas-Hendrik Ilves Vabaduse väljaku avamisel. Käisid ka võidusamba juures ja nüüd laskuvad selle treppidest alla. Mulle seekordne proua presidendi riietus isegi meeldib. Varasemast meenuvad tema riietusega seonduvad sõnasõjad aga eile oli piisavalt hämar juba, et keegi ei saanud korralikku fotot neist ja selle tõttu pole karta ka moeinimeste kommentaare. Foto Virgo Kruve

Sellest pimeduses korraldatevatest Eesti Vabariigi vaatemängudest peaks pikemalt kirjutama, sest ma ei saa aru, miks me kardame päevavalgel oma vabariiki manifesteerida. Selle asemel avame Vabaduse väljaku päikeseloojangul, Vabadussõja Võidusamba südaöösel ja rahvuslikkude laulude esitamiseks korraldame (M)ärkamisaeg nimelise ürituse pimedas. Siia ritta võiks lisada ka Pronksmehe ja Lihula ausamba öised teisaldamised.

Ilmselt kardame, et päevavalgel võidakse meie osalemine pildile jäädvustada ja selle tõttu teemegi ööpimeduses rahvuslikke kogunemisi, sest alati võib siis öelda, et “ma ju käisin seal” (Savisaar ristisamba avamisel) või siis riigikorra vahetumisel “ma ei olnud seal” (jätkasin Hermani plaani kohaselt, töötasin teie jaoks).

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga