Täna on printsess Diana surma aastapäev

Aasta siis oli 1997. Pühapäevane päev. BBC raadio mängis hommikul 8-st klassikalist muusikat. Nõukogude riigi elukogemus ütles, et see tähendas kellegi tähtsa inimese surma(wikipedia leht). Üheksastes täistunni uudistes tuli siis teade printsess Diana surmast, Eesti uudistesse jõudis see kell 10.

Tagantjärgi on sündmust ümbritsenud kahtlustused mõrvas ja kõige erinevamad vandenõu teooriad. Kuid hilisematele sündmustele avaldas mõju kaks asja: kuningliku perekonna leige lein suurendas rahva võõrandumist nendest ja värske peaminister Tony Blair sillutas oma lühikese kõnega, kus kasutas keskselt terminit “rahva printsess”, teed oma kümnendi kestnud valitsemisajaks. Ta oli ametisse saanud vaid 4 kuud varem aga sõnadesse pandud tunnete näitamine lähendas teda tavalistele inimestele (oli peaminister 2. mai 1997 kuni 27. juuni 2007) ja tegi temast aastateks populaarseima poliitiku.

Pilt http://www.usnews.com ja näitab Kensington´i palee ette inimeste poolt toodud lillede hulka. Parem foto on ka http://www.guardian.co.uk/news/gallery/2007/aug/30/diana?picture=330654372

Kui Diana ajal oleks internett olnud sama levinud kui Michael Jacksoni surma ajal ehk siis praegu, siis ilmselt oleks inimkond kogenud esmakordselt selle globaalse võrgu ülekoormusest tingitud tõrkeid. Võrdlus pärineb http://sashahalima.com/blog/?p=3595

Ma ei ole eriti usin tähtpäevade meeles pidaja aga nädalapäevade suhtes seostub pühapäev mulle Di surmaga ja teisipäev, teadagi 11. september kui maailma korraldust hakati ümber korraldama doktriini järgi, et kes ei ole meiega, see on meie vastu (ja tuleb ristisõja käigus okupeerida).

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga