inimesed

Hakka või uskuma, et horoskoop läheb mõnikord täkkesse

Ütlesin eile ühele heale sõbrale, et tulen talle järgmisel nädalal teise linna külla. Täna leian Meie Maa ja Hiiu Lehe ühise lisalehe Nädalalõpp, kus horoskoop ütleb: “Võimalik ka väljasõit mõnda kuurorti.”

Kui horoskopp peab paika, siis järgmine nädal on Eesti kuurordid täis kaalude tähemärgi inimesi. Ma ei lähe sinna küll lõõgastumiseks aga hobide alla kuuluva pildistamise pärast võib veel ühe plussi horoskoobi koostajale anda.

25.09.2009 Meie Maa ja Hiiu Leht ühise nädalalõpu lisalehe horoskoop ennustas minule väljasõitu kuurorti. Autori foto
25.09.2009 Meie Maa ja Hiiu Leht ühise nädalalõpu lisalehe horoskoop ennustas minule väljasõitu kuurorti. Autori foto

Ainus millest ma horoskoopide puhul tõsiselt aru ei saa ja neisse skeptiliselt suhtun, on nende ajaline arvestus ehk kuupäevad. Nimelt on inimkonnal väga erinevaid kalendreid, näiteks juutidel oli sellel nädalal uue aasta tähistamine. Kuidas siis need horoskoobi koostajad teavad, et nad on päevad õigesti arvestanud kui alles möödunud sajandil korrigeeriti tervel 14 päevast erinevust niinimetatud Vana Kalendriga?

Vaatasin eile üle paari aasta katkendit saatest “Võta või jäta” ja seal oli ka naine lõpus kolme kohvriga, mille seas oli miljon krooni. Ma ei tea kui palju neid algselt oli, arvatavasti 30 ringis, sest tal oli valitud kohver numbriga 22 aga isegi taolise väikse õnne protsendi juures oli tal õnnestunud tubli 90 % mitte vajalikest kohvritest kõrvale jätta.

Seega poleks üllatav kui täna oli see õnnelik nädal kui minul õnnestus ka märgata horoskoopide hulgas sellist, mille kirjutaja tabas 10 protsendilise tõenäosuse hulka jääva sündmuse.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga