Enne valimisi sagenevad ajalehtede tsenseerimise juhtumid

Täna on teatada kahest omavalitsuse lehest, millega on lähenevate valimiste eel skandaale tekkinud.

Üks neist korjati päris ära enne levima hakkamist ja teisest jäi välja SDE sõnum. Esmalt juhtum reformierakonda kuuluva vallavanema tegemistest.

Tarvastu vallavanem Mairot Paks korjas täna hommikul kohalikust postkontorist kokku 2000 trükist tulnud Tarvastu Teataja eksemplari. „Leht pole enam eetiline, mistõttu see kokku korjatigi,“ ütles Paks Päevaleht Online’le ja lisas, et tema sõnul oli sel liigne propaganda maik juures. „See pole ju normaalne, mida lehes kirjutati,“ viitas ta, kuid ei soostunud selle sisu lähemalt tutvustama.

http://www.epl.ee/artikkel/479773

Järgnevalt aga Postimehe vastulöök, kes kaitseb SDE liikmete soovi öelda halvasti IRL-i ja Keskerakonna kohta.

Harku vallavõim pakkus vallalehes erakondadele võimalust oma programmi lühidalt tutvustada, kuid opositsioonis olevate sotside kirjatükk jäeti selle liiga kriitilise sisu tõttu lehest välja. Harku vallas on võimul Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) koos Keskerakonnaga ning vallavanem Kaupo Rätsepp (IRL) teatas sotsidele pärast nende kirjutise nägemist, et vallalehe «pakkumise eesmärgiks oli, et erakonnad saaksid valla lehes tutvustada oma valimisprogrammi prioriteete, mitte aga kirjutada arvamusavaldusi käesoleva vallavalitsuse tegevuse kohta

Rätsepp palus sotse kiirkorras oma lugu muuta, kuid sotse vallavanema soov solvas.
«Olen negatiivselt üllatunud, et veel 21. sajandil otsustab vallavanem selle üle, kui kriitiline tema suhtes tohib opositsiooni valimisprogramm olla,» sõnas vallas kandideeriv Rein Org (SDE). «Usun, et taoline stiil Harku vallas pärast valimisi ei jätku.»
Orgi sõnul on sotside ettepanek, et vallarahva raha eest välja antava vallalehe numbri, kus sees parteide kirjutised, maksaks kinni vallavanem Kaupo Rätsepp isiklikult. «Leht, milles ilmuvad ainult vallavanemale meeltmööda valimisprogrammid, peab olema ka tema enda poolt kinni makstud,» lisas ta.

http://www.tallinnapostimees.ee/?id=171929

Muidugi Rein Org ei ole varem ka mingi papist poisike olnud. Nimelt 2004 suvel kakles ta Vabariigi Valimiskomisjoni uksel Keskerakonna esindajatega ja suutis Toomas Hendrik Ilvese nimekirja saada järjekorras esimesele kohale.

Rein Org on olnudki selline kaklev poliitik.

Näiteks tema loosung 2002. oktoobri valimistest

rein org 2002 kevad KOV plakat vali mõõdukad
rein org 2002 kevad KOV plakat vali mõõdukad

Veel 10 päeva on poliitikud altid oma rusikaid käiku laskma, seega vaadake ette kui lähete nendega kohtuma.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga