inimesedmajandus

Eesti tööpuuduselt Euroopa Liidus 4. kohal

Hõisake kõik 2007. märtsis Reformierakonna, IRL ja SDE poolt hääletajad, sest nende poliitika on viinud meid Euroopa Liidus viie esimese riigi sekka tööpuuduselt. Vähemalt 23 riiki on meist väiksema tööpuudusega! 2009 on töötuna arvel olnud 117 205 inimest!

eurostat eesti euroopa 4 kohal tööpuudus

Tabel asub siin aadressil .pdf failina.

Tuleks lisada, et EE ehk Eesti ja LT ehk Leedu andmed on käesoleva aasta II kvartali kohta, teistel riikidel septembri näitajatega. Euroopa Liidu 27 liikmesriigi keskmine tööpuuduse protsent on 9,2 ja Eestis oli see 13,3.

Samuti oli meeste tööpuudus juulis 16 % ja naistel 10 ning alla 25-aastastel lausa 24 %.

Praegu on ametlikult registreeritud töötute arve 80 000 või natuke rohkem kuid siin tuleb arvestada, et pidevalt kukub registrist ka inimesi välja. Selle tõttu ongi aasta algusest oktoobri keskpaigani töötuna arvel olnud 117 205 inimest, neist 8584 teist korda. Sellest kirjutab ka tänane EPL http://www.epl.ee/artikkel/481676

Lisaks meenutan, et sotsiaalminister ennustas eile Terevisioonis esinedes järgmiseks aastaks ametlikult registreeritud töötute arvu tõusu 120 000 inimeseni. See oleks läbi aegade rekord! Nimelt 1997. kriisi järel oli töötuid maksimumi aegadel isegi vähem kui praegu. Ma ei tea, kas tookord oli töötu abiraha saamine lühem või selle saamine raskem aga igatahes see sajand on tehtud tööpuuduse suhtes rekordeid.

Kuidas see Reformierakonna ansiplaste loosung kõlaski? Viime Eesti viie vaesema riigi hulka? Ei, ilmselt oli selleks “Parem allakäik kõigile!”

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga