“Sülearvuti akude vahetus” on Akupood tellitud reklaam

Just selline otsingu fraas “sülearvuti akude vahetus” oli täna muutunud vägagi populaarseks. Kahtlustan, et selles oli omajagu süüd ühel blogil, mis võttis vastu Akupood poolt pakutud reklaami tehingu. Kui blogi kiitis Akupoe teenust, siis sai selle eest ostu pealt hinnasoodustust.

Täpsem pakkumine oli siis selline:

Artikli sisu tingimused on järgnevad:
1) Pealkiri peab viitama Akupood.ee või www.akupood.ee aadressile.
2) Sisu: vähemalt 1 lõik Akupoe tutvustust vabas vormis.
vähemalt 1 lõik aku ja/või tellimuse protsessi kirjeldusest.
võimaluse korral foto akust, pakendist või kasutusjuhendist.
3) Soovi korral võib mainida käesoleva tehingu tingimusi.
4) Lingid sisus Akupoele – Vähemalt 3tk ja ilma nofollow tagideta.
5) Valmisolek Akupoe soovil blogipostitus või mõni kommentaar kustutada.
Tingimustele vastava artikli väljastamise nõusolekuga saate järgnevad hüved:
1) Mistahes B-kat sülearvuti aku -50% (u. 500-700.-)
2) Tasuta transport üle Eesti.
3) Peale postituse ülesminekut tõstame postituse SMS’i abil blog.tr.ee esilehele.
Loodan, et see vastas teie küsimusele.

Mina loobusin sellest ja kirjutasin 19. septembril 2009 selle põhjustest. Ennekõike oli Akupood saatnud kevadel ja suvel 4 späm meili ehk üritanud oma teenust turustada e-mailide vahendusel. Nüüd hakati ennast reklaamima blogides aga mitte raha tasumise vaid kauba eest allahindlust pakkudes. Sisuliselt oleks sellisel juhul nad ikkagi kasumis olnud, sest raha nemad välja ei käi ja saavad lisaks reklaami ning tema poolt ka ostu, mis siis on mõnetise allahindlusega.

Novembri alguses leiti lõpuks blogis taolise reklaampakkumise vastu võtnud tegelane

Arvustus: Akupood.ee aku MBP’le at kahvel

ja tema postitus oli terve päeva blog.tr.ee esilehele tasuliselt ülesse tõstetud.

5. november 2009 blog.tr.ee akupood arvustus ja kiitmine tasu eest
5. november 2009 blog.tr.ee akupood arvustus ja kiitmine tasu eest

Loodetavasti sai Kaspar Peit selle eest endale väärilise allahindluse aku ostmiseks.

3 thoughts on ““Sülearvuti akude vahetus” on Akupood tellitud reklaam

 • 8. november 2009 at 01:06
  Permalink

  Saime ka meiegi selle eelnevalt ära toodud “nõuete” meili. Taustauuring sai muidugi tehtud ning siia lehele satutud. Kuna asi tundus kahtlane, vastasime akupoele, et sellise ära ostmisega asjaga me ei tegele, küll aga võime nende toodet testida ning seal neid mainida. Akupoe poolt oldi sellega nõus ning saimegi akut testida. Mingit altkäemaksu või megaallahinduse sarnast tehingut meil toimunud ei ole. Ka testiaku on neile tagasi saadetud. Ma ei väidagi seda, et mõni teine blogi ei ole neid taevani kiitnud odava aku eest, kuid meil kahvel.ee blogis on kindel seisukoht jääda erapooletuks ning tootest rääkida nii, nagu asi on. Kui on küsimusi veel, siis küsige aga.

  Reply
 • 11. november 2009 at 16:17
  Permalink

  Nojah. Ega minulegi see pakkumine võõras pole. Mina niiõelda kommentaare kustutada ei olnud nõus rääkimata siis B varuosa ostmisest sülearvutile. Pakkusin välja, et võivad mulle aku tasuta anda ja ma kirjutan ülevaate, nii nagu asi on. Nemad sellega nõus polnud 😛

  Reply
 • 13. november 2009 at 00:12
  Permalink

  “Kui blogi kiitis Akupoe teenust, siis sai selle eest ostu pealt hinnasoodustust.” – meil on kirjalikult esitatavas vormis salvestatud vestlus, kus keeldusime sooduspakkumisest. Niisama lahmida võib tõepoolest igaüks. Lisan siinkohal, et ühtegi kommentaari pole nimetatud artikli arutelus kustutatud.
  – – –
  Virgo täpsustab: rääkisin ennekõike minule tulnud pakkumise kontekstis ja arvatavasti ei muudetud seda ka teistele saates. Kui saite eraldi tingimused, siis selle välja selgitamine ei ole minule nuhkimiseks.
  Reklaamtekst ei ole halb ja toodet võib ka tasuta proovida kuid antud juhul oli tegemist firmaga, kes üritas kevadel korduvalt späm kirju firmade aadressidel saates enda müüki suurendada ja nüüd asus blogide kaudu ennast reklaamima. Muideks, see TOP blogi postituse hoidmine 4. kuni 8. november oli märkimisväärne kulu (vist <100 krooni)

  Reply

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga