inimesed

Eesti muutub politseiriigiks

* 1. juulil mustandina kirjutatud tekst:

Päästeameti töötaja ütles täna riigi raadios välja, et see plastikust junn nimega suitsuandur vajab vähemalt 2 korda aastas puhastamist (tolmuimejaga, et ega umbes ei ole) ja tööiga on tal 5 kuni 10 aastat.
Lisaks on suitsuanduri näol tegemist seadmega, mis kasutab 9 V patareisid. Mina ei ole taolisi akusid ega laadijaid kohanud aga ei välista, et need on olemas. Seega on tegemist kurikavala inimeste rahakotti ronimisega, et sa teeksid sundkulutuse, sest 98 % eluruumidest ei põle kogu oma eksistentsi jooksul ja samas suureneb looduse reostamine plastiku, elektroonika ja patareidega.
Mis puutub tulekustutit, siis isegi sellise käevarre pikkusega pole eriti midagi teha, sest elektrilühise korral põlevad kaasaegsed plastikautod eriti ereda leegiga. Olen ise üle elanud aastaid tagasi liinibussi väikse põlengu, ilmselt küttesüsteemi rikkest ja tookord läks selle kustutamiseks nii bussis olnud tulekustuti varu kui kahe õnne peale mööda sõitnud lumesahkade ehk veokite tulekustutid. Seega siis mingi 3 x 10.
Nii suitsuandur kui tulekustuti autos on pigem psühholoogilist liiki, et sa usud sellest abi, umbes nagu II maailmasõja ajal jagati USA lenduritele Jaapani vastase sõja ajal hai vastase pulbri pakikesi. Umbes nii, et kui ookeani kukute, siis saate selle mürgiga äkki hairünnaku tõrjuda. Tegelikult teame tänapäeval, et hai rünnaku vallandab pigem saaki meenutav kuju ja seda ei takista mingi rusika suuruse nutsakuga.
Ilmselt samal eesmärgi, et midagi ennetada alustati ka inimeste sõrmejälgede passi kandmist. Seal on samamoodi, et 90 % inimestest ei pane kunagi toime kriminaalkorras karistatavat kuritegu aga neid käsitletakse kui turvariski ja potentsiaalseid kriminaale, sest kunagi ei tea, et kes kaasinimese vastu käe tõstab. Pealegi ei jätku politseis uurimiseks inimjõudu ja töö lihtsustamiseks hakatakse kasutama infotehnoloogia vahendeid: mobiilide positsioneerimist, kõnede logimist, KMA andmebaase…
Politseiriik ahju!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga