blogid ja internetteliitinimesedpoliitika

Tallinna linnapea Edgar Savisaar jõudis kirikusse

Ma pidin video pealt üle kontrollima, kas mitte ei olnud ma näinud viirastusi Tallinna Jaani kirikus toimunud jumalateenistuselt aga sain ikkagi kinnituse esialgsele vaatlusele, et Edgar Savisaar istuski seal. Ma isegi väidaks, et see oli tema esimene kirikus telekaamera ette jäämine.

Ma ise ei arva eriti hästi judeo-kristlikust usust ega selle riigi maksumaksja raha eest ülal peetavast luteri kirikust ja olen siiani vaadanud kõiki televisiooni vastavaid ülekandeid pigem kahjurõõmust, et millised tuntud inimesed siis seekord on tulnud ennast kaamerate ette soojendama. Sellel sajandil olen näinud kuidas Tunne Kelam läks jõulu jumalateenistuse lõppetedes pappidega kätlema ja mäletan väga selgelt president Toomas Hendrik Ilvese käimist kiriku asemel sünagoogis. Tõsi küll, ta läks väidetavalt järgmisel päeval ka halliste kirikusse aga siiski mitte sellele kus toimus teleülekanne. Kui pärast poleks fotosid tema kirikus viibimisest näinud, siis oleks küll siiani arvamusel, et meil on piibli asemel hoopis talmuti usku juhtoinas.

Tallinna linnapea Edgar Savisaar kirikus jumalateenistusel. Jõululaupäev 24.12.2009
Tallinna linnapea Edgar Savisaar kirikus jumalateenistusel. Jõululaupäev 24.12.2009. Pilt ETV

Igatahes on möödunud nädalal toimunud Vilja ja Edgar Savisaare lahutuse ametlik avaldus mõjunud sedavõrd, et linnapea leidis esimest korda tee kirikusse. Seda siis avalikult fikseeritud ilmumistena, sest tema tavalise pühapäeva käigud ei ole taolist tähelepanu pälvinud.

See pole minu asi rohkem kirikus käimise teemal arutada aga igal juhul on see poliitiliselt positiivne. Keskerakond peaks ka astuma samme ristiusu inimeste enda poole võitmiseks ja selleks on erakonna esimees kirikus laulmas igati sünnis.

Rõhutan siiski, et minu mäletamise järgi oli Edgar Savisaar juba kümnendite eest ennast kirikuga sidunud (ristimine, ristivanemaks olemine) aga seni pole ta sellega eriti meedias märkamist leidnud.

Lõpetuseks ka uskumise kohta, et see on iga inimese valikute küsimus, millise ainsa jumala teksti endale valib, et selle vahendusel jumal leida. Olgu selleks siis talmut, piibel või koraan, sest need on kõik ühtede ja samade prohvetitega ja selle tõttu sama jumala poole püüdlemise käsikirjad.

Lugesin kusagilt portaalist, et sellel aastal teeb Edgarile ja paarikümnele külalise jõulusöögid Moonika Batrakova, sest Vilja enam sellega ei tegele. Ma võin eksida aga vist räägiti lausa jõuluhane küpsetamisest.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga