majandus

Fakto Auto varemeid müüakse 40 miljoniga

Täitsa uskumatu uudise leiab E24 majanduse rubriigist. Jutt käib kohtutäituri poolt 40 miljoniga müüki pandud Pirita tee 102 kinnistust (linna poolt tulles paremat kätt 2 korruseline betoonist karkass) millel peal poolikud varemed. Seal pole isegi mitte seinu, vaid betoonist postidel 2 korrust. Juures on veel silt, et “Müüa või rentida”.

Sinna oli Fakto Auto kavandanud 30 kuni 40 miljonit krooni maksva ärihoone, mille põhiosaks on Nissani luksusmargi Infiniti esindussalong.

AS-i Fakto juhatuse esimees Raul Kastan ütles BNS-ile, et investeering 2500 ruutmeetri suuruse pinnaga hoonesse jääb 30-40 miljoni krooni kanti.

Kahekorruselise ärihoone valmimistähtaeg on Kastani sõnul 2009. aasta veebruar, ehitajaks Koger & Partnerid.

Ärikeskuse teisele korrusele autosalongi ning teeninduskeskuse kohale võivad tulla eksklusiivsemad äripinnad, plaani kohaselt võib sinna tulla ka Tallinna lahele ning linna siluetile suunatud terrassiga restoran.

18. august 2008 www.kinnisvaraturg.ee

Juba sama aasta novembris tuli teade ehituslepingu peatamisest.

«Peatasime ehituslepingu majanduskeskkonnas toimunud oluliste muutuste tõttu,» ütles Fakto juhatuse esimees Raul Kastani ajalehele.

Kuni 40 miljoni kroonise eelarvega Panorama Plaza ehitus on Kastani sõnul peatatud alates novembri algusest kuni kolmeks kuuks. Ehitus peaks jätkuma hiljemalt veebruaris, mil hoone pidanuks juba valmima.

http://www.postimees.ee/?id=51915

Mina pildistasin neid varemeid möödunud aasta septembris. Seda pilti ma hetkel välja otsima ei hakanud.

Kuid kõige olulisem on siin küsimus, et miks on kohtutäituri nõue maatüki ja nende algusjärku jäänud varemete eest sama suur kui terve kompleksi valmis ehitamiseks planeeritud summa?

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga