inimesedmajandus

Reisima.net lõpetab tegevuse spam kirja saatmise järel

Reisima.net nime all tegutsev Digistar Group OÜ on teatanud Tarbijakaitseametile, et “lõpetab oma tegevuse seoses makseraskustesse sattumisega ning suutmatusega täita pakettreisilepingutest tulenevaid kohustusi.” Veel 27.01.10 kutsusid nad spam kirjaga inimesi osalema 27.02.10 toimuval Hong Kongi tasuta reisi loosimisel. Ilmselt ammendas spam kirja saatmine nende võimalused. Olen ka varem tähele pannud, et maksuvõlg paneb firmasid viimases meeleheites spam kirjade saatmisele asuma.

reisima.net tegevus saab otsa
reisima.net tegevus saab otsa

Pikemalt teatab Tarbijakaitseamet:

Digistar Group OÜ-l on 200 000 krooni suurune tagatis, mille avamiseks palub Tarbijakaitseamet kõiki tarbijaid, kes on tasunud nimetatud reisiettevõtjale reiside eest, mis on ära jäänud või jäävad ära, esitada selle kohta avaldus.

Avaldusi koos koopiatega nõuet tõendavatest dokumentidest ootab Tarbijakaitseamet aadressile Tallinn, Kiriku 4, 15071 või e-mailil info at tka dot riik dot ee// info at tka dot riik dot ee// [email protected] hiljemalt 05. märtsiks 2010. Avaldusele tuleb lisada ka oma pangakonto number. Tähtajaks esitamata nõuded ei kuulu rahuldamisele.

Link nende teatel

Kui lugeda lehte reisima.net siis seal ei mainita peatsest tegevuse lõpetamisest sõnagi. Selle asemel on seal hoopis pressiteade 6. veebruarist, milles lükatakse ümber jaanuaris ilmunud pretensioone ära jäänud reiside kohta.

Pressiteade 06.02.10

Vastuseks 06.02.2010 ja 04.01.2010 SL Õhtulehes ilmunud artiklitele “Teie reis on tühistatud” ja “Kanaaridele kippunud võrulased jäid pika ninaga”.

Maksed teostatakse krediitkaardiga ning üksikud broneeringu tühistused võivad olla tingitud krediitkaardi, pankade ning broneeringusüsteemide vahelistest maksehäiretest nii, et lennupiletid jäävad lõplikult kinnitamata. Peale taoliste probleemide ilmnemist alustas reisima.net topeltkontrolli uute broneeringute üle. Reisijate piletite olemasolu kontrollitakse üle nädal pärast broneeringute tasumist ning taas kolm nädalat enne reisi toimumist.

Artiklis “Teie reis on tühistatud” kirjeldatud Pekingi reisi juhtumi puhul pakuti reisijaile asenduslende erinevateks aegadeks, mis kliendile aga ei sobinud. Ka ei ole kliendid siiani esitanud avaldust laevapiletite ja/või muude kulude korvamiseks. Lennupiletite raha tagastati paari päeva jooksul.

Tekst http://www.reisima.net/Pressiteade-06-02-10

Ma ei saagi nüüd aru, kas 33 tuhande kroonine maksuvõlg on piisavalt “suur” põhjus tegevuse lõpetamiseks. Toon näiteks, et Ove Siiro kantis miljoni kroonise võlaga Langersen OÜ mööblipoe www.living.ee hoopis hiljem asutatud äriühingu living.ee OÜ nimele ja mööbli müük läheb edasi. Samuti tegelevad spam kirjade saatmisega edasi kolmesaja tuhande kroonise võlaga Hansanet ja 1,3 miljonilise võlaga web2.ee. Neist kahest kirjutan edaspidi spam kirjade näidiste lehel www.spami.ee

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga