eliitinimesedpoliitika

Riigikogu esimehena jätkab pükstes ja paeltega kingi kandev Ene Ergma

Eile toimusid Riigikogu esimehe ja aseesimeeste valimised. Üllatusi ei toimunud ning esimehe kohal jätkab Ene Ergma, kes nime pooles võiks olla naine aga keda mina pole näinud kordagi seelikus ja kes eelistab rihmadega kingadele hoopis paeltega kingi. Mina käin tavaliselt jalatseid valides naiste kingade riiulitest mööda ja olen neil olevat vaid vilksamisi vaadanud aga mul on tunne, et naisteosakonnast ei leia te just palju paeltega kingi. Parandage mind kui ma eksin.

09.09.09 ehk 9 september 2009 ene ergma kingad ja musta värvi püksid. Kaader ETV Terevisiooni uudistest uute õppekavade teemaliselt arutelult Riigikogu ruumides.
09.09.09 ehk 9 september 2009 ene ergma kingad ja musta värvi püksid. Kaader ETV Terevisiooni uudistest uute õppekavade teemaliselt arutelult Riigikogu ruumides.

Selle pükste ja seeliku kohta küsisin ka ühelt Riigikogus töötanult ning ka tema ei mäletanud Ene Ergmad seelikus näinud olevat. Kingapaelte sidumist tema poolt nägin aga 24. märtsi südaöise istungi toimumise vaheajal kui opositsioon võttis 10 minutilisi vaheaegu. Olin märkinud oma twitteri kontole: “0:41 Ene Ergma seob laua varjus kingapaelu”. Peaks lisama, et alguses ühe jala omi ja selle järel teise omasid.

Igatahes on tema isik kogu Eesti Vabariigi põhiseaduses kirja panduga kooskõlas, sest seal kasutatakse 4 korda terminit Riigikogu esimees ja 0 korda terminit esinaine.

Ma ei tahtnud sellega viidata, et Sotsiaalministeeriumi soolise võrdõiguslikkuse komisjonil ja Kadri Viik´il oleks siin tööd teha ja nad peaksid põhiseadust tegema “sooliselt võrdõiguslikumaks”, kaugeltki mitte. Lihtsalt viitan, et käesolevaga ei ole minul küll sisemisi kõhklusi või vastuolusid sõnapaari esimees kasutamisega. Näiteks Riigikogu aseesimees Keit Pentuse puhul tekkib mul taoline dilemma, et kas sõna “mees” tema ametnimetuses oleks asjakohane ka vormiliselt, sest pikad juuksed, seelikute kandmine ja pikad küüned ei ole sugugi “mehelikud”. Muide, küüntel pidi olema vähemalt 3 head rakendusviisi: esiteks tekitab kadedust teistes naistes, teiseks tõmbab meeste tähelepanu ja kolmandaks magamistoas … teate küll milleks.

Riigikogu teine aseesimees Jüri Ratas on kindlasti ametnime vääriline valik.

Järgnevalt Olga Sõtniku twitteri kontol toodud Ene Ergma populaarsust väljendavad kogutud poolthääled: 2007. – 91, 2008. – 83, 2009. – 74, 2010. – 55.

Selle järgi 2011. oleks tulemus juba alla 50 protsendi või häälte.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga