Hannes Kuusma on surnud

Ajalehe Pärnu Postimees peatoimetaja Hannes Kuusma on meie seast lahkunud. ETV uudiste järgi põhjust ei selgunud aga ilmselt mitte õnnetusjuhtumi tõttu.

Mainin teda selle tõttu, et aastaid tagasi tavatses ta esineda ka Vikerraadio laupäevases jutusaates Rahva teenrid ja jäi sealt meelde tasakaalustatud arvamustega.

29. märts 2010 kell 21.25 ETV teade Hannes Kuusma surm
29. märts 2010 kell 21.25 ETV teade Hannes Kuusma surm

Ilmselt oleks see teade jõudnud Aktuaalse Kaamera eetrisse ka isegi siis kui saadet juhtinud Aarne Rannamäe ei oleks temaga koos raadios saadet teinud. Meedia inimesed hoiavad kokku.

Ma ei tundnud Hannes Kuusmad. Olin teda vaid ühel üritusel esinemas näinud. Seega ei olnud mul talle midagi öelda tema elu ajal ega jäänud ka välja ütlemata, et peaksin seda siinkohal tegema. Küll aga tahaks rõhutada, et ta oli mees, 41-aastane ja ei elanud pensionile saamiseni. Isegi mitte 63-ni.

Igatahes google oli juba eile õhtul selle uudise tema nime juures tippu ära fikseerinud. Vähemalt Facebookis elab ta edasi, ilmselt. Kas võib olla, et interneti kaudu jõuabki inimene ajaloos palju ihaldatud surematuseni? Tõsi, otsingu teenuse pakkujad järjestavad oma lehekülgi populaarsuse, relevantsuse ja lehekülje reitingute kaupa ümber aga vähemalt on temast säilinud infokilde. Veel sajand tagasi võisid sa olla suurepärane kirjutaja aga kui sinu ainus käsitsi kirjutatud käsikiri juhtus hävima, siis olid ka ajaloo jaoks suures osas kaduma läinud. Teisalt on interneti lühiajalise kestvuse ja iseloomu tõttu siin info kadumine isegi suurem. Proovige näiteks kasutada 5 aastat või lausa 9 aastat tagasi interneti bookmarksi (järjehoidjasse) lisatud aadresse ja leiate, et peale domeeni nimede on selle järgne lehtede struktuur väga suures osas muutunud. Õnneks teevad aadresside muutuse ja nende uuesti leitavaks tegemise töö meie eest ära otsingu robotid.

Seega kui keegi tahab uurida goole otsingut Hannes kuusma kohta, siis esimesed lehed sellest eile õhtuse seisuga on järgnevad:

1 hannes kuusma google uudistes tipp otsingus

2 hannes kuusma google uudistes tipp otsingus

3 hannes kuusma google uudistes tipp otsingus

4 hannes kuusma google uudistes tipp otsingus

5 hannes kuusma google uudistes tipp otsingus

6 hannes kuusma google uudistes tipp otsingus

7 hannes kuusma google uudistes tipp otsingus

Ma kopeerin oma blogi postitusi üsna mitmesse kohta. Kui kellegi jaoks osutub see näiteks aastal 2025. vajalikuks, siis olen ma selle üle väga rõõmus. Näiteks tehnoloogiast rääkides, siis praegu on interneti ühendustes kasutuses IPV4 aga paralleelselt ka juba IPV6 ning kes teab, mis formaadis võivad andmed olla näiteks 20 aasta pärast. Meenutage kasvõi seda, et mälupulgad on laialt levinud viimased 2-3 aastat, enne seda olid CD plaadid ja kusagil veel 6 aastat tagasi 3 1/2 floppy disketid.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga