Olev Kenk ja Tribüüni peatoimetaja? See seletab mõndagi

Enam ma ei imesta Eesti Reformierakonna Ringhäälingu ehk ERR-i Kesk-Eesti korrespondendi Olev Kenk´i reportaažide üle. Leidsin, et möödunud kümnendi alguses oli ta Isamaaliidu pressitöö tegija ja ajalehe Tribüün peatoimetaja. Nüüd ma vähemalt oskan otsida lugude tagamaid. Näiteks tema uudiskünnise ületanud lugu 5 töötu praktikale võtmisest akende restaureerimisele jätab nüüd ilmse mulje, et tegemist oli Juhan Partsi töökohtade loomise poliitikate promoga. Tookord ma lihtsalt mõtlesin, et ikka ülimalt väike uudiste künnise ületamise lävi kui ühe mikrofirma tegemised leiavad televisioonis ja raadios kajastamist. Nüüd ma tean, et selle uudise järel oli IRL-il luua veel mitte rohkem kui 49 995 muud töökohta. Mäletatavasti lubasid IRL poliitikud Mart Laar ja Tunne Kelam 2009. juuni reklaamis luua 50 000 uut töökohta.

irl majanduskriis ja 50000 töökohta
irl majanduskriis ja 50000 töökohta

Minu meelest pole midagi hullemat kui parteilise kampsuni kappi jätnud ja nüüd avalik-õigusliku meedia jaoks materjale koostav ning ennast erapooleks. Näiteks augustis 2002. tegi ta reportaaži Pärnust, kus kohalikud lapsed korjasid allkirju Isamaaliidu kampaanias, et lapsetoetus tõstetakse 1000 krooni peale. Nüüd on IRL olnud valitsuses juba 3 aastat ja lapsetoetus on endiselt 300 krooni. Tegelikult oli nende Liisa-Ly Pakosta eile Riigikogu kõnetoolis ja tõrjus tagasi SDE seaduseelnõud, mis oleks inimeste toimetuleku toetuse vajaduse arvestamisel jätnud välja sissetulekutena käsitletavalt ka sugulaste rahalised ülekanded. See tähendab, et hädalisele teeb ülekande tema laps või vanem, siis seda käsitletakse tema tuluna ja selle võrra vähendatakse riiklikku abiraha.

2003. lubati Isamaaliidu poolt 1 kroon ja 3 kirjut palli või siis 1 000 krooni igale lapsele teotust.

Isamaa lubadus 1000 krooni lapsetoetust 2002. oktoobris ei ole siiani täitunud. Aastal 2009 on see endiselt 300 krooni.Isamaa lubadus 1000 krooni lapsetoetust 2002. oktoobris ei ole siiani täitunud. Aastal 2009 on see endiselt 300 krooni. Foto Virgo Kruve (valimised2009.wordpress.com)

Lisaks tasub lugeda 3. aprillist
«Aktuaalse kaamera» ajakirjanik müüb usaldust

See praegune postitus tähendas ennekõike, et edaspidi oskan tema uudistest otsida ridade vahele kirjutatud sõnumeid ja mitte seda, et hakkan kõiki tema lugusid kuidagi tähelepanelikult jälgima või neile reageerima. Nagu öeldi kommentaarides, siis “vaid andekas inimene on võimeline nii palju arenema.”

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga