blogid ja internettinimesedpoliitika

Gerd Tarand korraldab loosimist Euroopa Parlamendi liikme Ivari Padari rahade eest

Kõigi küsitlusele vastanute vahel loositakse välja reis Brüsselisse, tutvuma Euroopa Parlamendiga. Auhinna on välja pannud MEP Ivari Padar ning peale küsitluse lõppu loosib auhinna välja endine Noorte Sotsiaaldemokraatide president ning tänane Ivari Padari nõunik Euroopa Parlamendis, Jörgen Siil.

http://www.gerdtarand.eu/arhiiv/5542

Jutt käib siis valimisõiguse andmisest juba 16. aastastele. Väidetakse, et see tõstab noorte aktiivsust. Võib-olla aga samas ahvatleb parteisid neid ka ära kasutama. Lugege kuidas tehti viimatistel kohaliku omavalitsuse valimiste eel musta kampaaniat ja just läbi õpilastele valimise kampaania, mida millegi pärast nimetati varivalimisteks. Mulle jättis sellise valgust kartva toimingu tunde. Olen sellest kirjutanud siin:

Kas uus leiutis Keskerakonna valimisedu vähendamiseks?
https://www.virgokruve.com/251/artikkel-koolilaste-varivalimised/

See on üsna avalik saladus, et igal Euroopa Parlamendi liikmel on võimalik endale külla kutsuda valijaid ja neile oma Brüsseli tegemisi tutvustada. SDE Gerd Tarand pakubki loosimisel osalemise auhinnana välja ühte sellist reisi. Ilmselt neil muudeks auhindadeks raha ei ole ja lähevad selle tõttu Euroopa demokraatia rahastamise kassa kallale.

Siit positiivne mõte tänaseks päevaks: Riigikogu saadikutele tuleb ka sisse seada valijate külla kutsumise fond.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga