eesti meediamajandus

Delfi lugemisest loobumine ületas uudiskünnise

Ma leidsin ekspress.ee lehelt artikli, mille anonüümne autor teatas mitu nädalat ilma delfi.ee lugemiseta olemisest. Pealkiri: “Õppisin EI ütlema. Tänaseks olen ma juba kolm nädalat Delfi-vaba”.

Mina pole sinna kommentaare kirjutanud ilmselt 4 aastat ja viimase aasta lugenud rss-i vahendusel. Väga mugav on vaid pealkirjad üle lugeda ja väga-väga harva mõnel artiklil klikkida. Vaatasin, et oli viimase 6 päeva sees ainult 1 päeval delfi lehele juhtunud. Sedagi põhjusel, et ühes foorumis viidati Delfi artiklile ühe arvutimängude tooja pankrotistumisele. Seal toimus ka skeem, kus interneti pood kanditi uuele firmale (sarnaselt living.ee ja Ove Siiro tegemistele) üle ja vana juriidiline isik jäeti surema.

Kuid sellele artiklile ma viidet ei pane, sest ei taha seda Ekspressi lehte reklaamida.

Ühtlasi tundsin üllatust, et kas tõesti 29. aprilli ajalehe number oleks võinud koosneda vaid kahest tosinast artiklist aga siis leidsin, et need olid ilmselt liigutada paroolide taha. Tunnen sellest headmeelt, sest Eesti Ekspress kannab laarikute ideoloogiat ja peksab Keskerakonda ning Reformierakonda ja selle tõttu on taoliste materjalide vaba leviku vähenemine ainult inimeste vaimsele tervisele kasuks. Ennekõike lugejatele, kes ei imbu siis vihkamisest läbi ja suudavad äkki oma peaga midagi mõelda.

Ilmselt see oli juba vana uudis, et Eesti Ekspress pani oma artiklid parooli ja luku taha aga nagu eelnevalt öeldud, siis loen peamiselt artiklite pealkirju rss-i vahendusel ja väga harva klikin delfi või ekspressi materjalidele.

ekspress.ee lugejad on parooli taha pandud
ekspress.ee lugejad on parooli taha pandud

Ma olen kindel, et paroolide taha peidetud materjal on Eesti inimeste vaimsele tervisele ainult kasuks.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga