inimesedpoliitika

Jürgen Ligi: profaan või rahandusminister?

Ma üldse ei imesta, et meie riik on majanduslikus kriisis. Rahandusminister Jürgen Ligi ei suuda isegi miljardi krooni täpsusega öelda kui palju laekus riigile märtsis maksudena.

Lembit Kaljuvee
Ma tahaksin küsida seda, et te rääkisite, et maksud laekuvad hästi. Aga märtsikuus laekus ainult riigieelarvesse 4 miljardit. Kokku peaks 62 miljardit eelarve järgi makse laekuma, seega maksu kuulaekumine peaks olema 5 miljardit või natukene rohkem. Mille pärast see märts siis nii eriline oli? Eelmisel aastal märtsis laekus meil 7 miljardit riigieelarvesse raha. Selline kolme miljardi suurune auk – kas ma vaatasin midagi valesti või ei saanud aru? Aitäh!

Rahandusminister Jürgen Ligi
Sotsiaalmaksu laekumine märtsis on see, millest te räägite? Kõigi maksude? Mul ei ole seda kogulaekumist praegu käepärast, aga 4 miljardit ei saa õige number olla. Sotsiaalmaksu kohta ei ole ta ka õige, sest sotsiaalmaksu laekub kuu kohta kaks millegagi miljardit. Tänan!

Riigikogu stenogramm 3. mai 2010

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=ppr-o7_LjF4]

Selline ongi siis Eesti rahandusminister Jürgen Ligi Reformierakonnast, kes ei tea isegi miljardi krooni täpsusega märtsis laekunud maksude summat. Pange tähele, ta pakib oma dokumendid juba kokku kui tal on veel kohustus ettekandeks ja küsimustele vastamiseks.

Ma ei oleks noriv mõnesaja või mõnekümne miljoniga eksimise korral aga suurusjärku miljardites võiks ometigi teada. Pealegi kui võtta Rahandusministeeriumi koduleht siis seal on praegu esilehel viimase uudisena 30. aprillist just nimelt eelarve täitmise kohta ja seal on ka lõik:

Märtsis laekus riigieelarvesse 4,9 miljardit krooni ehk 5,8 protsenti aastaks planeeritust.

http://www.fin.ee

Minul kulus selle info leidmiseks umbes 10 sekundit. Rahandusminister võiks kursis olla oma ametnike koostatud infoga! Juhul kui ta ikka lugeda oskab. Ma arvan, et Jürgen Ligi ei ole mingilgi moel pädev. Ta on vaid üks parteiline nukk või malend, mida liigutatakse ühest ametist teise. Pealegi on ta iseloomu poolest sama ebameeldiv kui Meelis Atonen (see on ka inimeste peale räuskamisega vahele jäänud). Tema õnneks taipas oma sobimatust poliitikasse ja lahkus sealt. Nii Ligi kui Atonen on täiesti keskpäraste ideedega ja ilmselt kaua aega tagasi juba reaalsustaju kaotanud. Vähemalt on nad siiani olnud maksumaksjale vähem kahju tekitavad kui Juhan Parts, kes lasi Tallinna Sadamal Muugale rajada uue konteinerite terminali (hinnaga miljard krooni) aga sellele pole lähema kümnendi jooksul rakendust näha, sest praegune kaubavoog mahub lahedalt ära olemasolevatesse sadamatesse (Venemaal isegi 3 korne kasutamata võimsus) ja selle kasvu Hiinast siia regiooni ei ole ette näha. Olen sellest siin varem kirjutanud, kasutage otsingut.

Esitan siinkohal avaliku küsimuse:

[polldaddy poll=3150595]

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga