90 minutit ajupesu A. Ansipi ja U. Kruuse tervitustega

Täna oli ETV eetris lausa 120 minutit ehk 2 tundi usu teemalisi saateid. Lisaks tavapärasele “Ajalik ja ajatu” veel kokkuvõte 12. juuni Eesti luteri kiriku laulupeost, mida olid kõnedega tervitamas Andrus Ansip ja Urmas Kruuse.

Jeesus ja tema sõnum: Matteuse 15:24 Ent tema kostis ning ütles: “Mind ei ole läkitatud muude kui Iisraeli soo kadunud lammaste juurde!

Vihkamise usk: Luuka 11:23 Kes minu poolt ei ole, on minu vastu; ja kes minuga ei kogu, see hajutab.

Juutide kummardamise kohta: Johannese 4:22 Teie kummardate, mida te ei tea, meie kummardame, mida me teame, sest õndsus tuleb juutidelt.

Need eelnevad tsitaadid olid erinevatest evangeeliumitest ja võiksid olla meeles kõigil poliitikutel enne seda kui lähevad osalema judeo-kristlikule üritusele. Meil on juba riigipirukat sööv luteri kirik ja teised usulahud tahaksid ka saada riiklike ürituste juurde kuid nemad on tegelikult ohuks sõltumatule riigile. Usk teeb inimese pimedaks teistsuguste arvamuste suhtes, võiks isegi öelda, et lausa sallimatuks. Eriti kehtib see ainsa jumala kummardajate toora, evangeeliumi ja koraani rahvastele, sest nende jaoks kõik teised usud on ebausud ja selle tõttu tuleks hävitada. Antiikajal oli jumaluste paljusus ja inimesed aktsepteerisid, et igas küsimuses võib olla erinevaid ja ühevõrra õigeid lahendusi. Pärast seda lauset, et kes minu poolt ei ole, on minu vastu (seda ütlust kasutas näiteks Georg W. Bush Afganistani ja Iraagi sõja algatamisel), polegi võimalik sallida sellest erinevat. Kõik mis ei ole sinu meelest hea ja eelistuste kooskõlas on ju järelikult paha ning kuri ja tuleks hävitada.

Sellise usu üritusel siis osales A. Ansip Eesti vabariigi peaministrina ja Urmas Kruuse Tartu linnapeana. Mõlemad on Eesti Reformierakonnast.

Usuline laulupidu. Andrus Ansip osaleb peaministrina EELK (Eriti Evangeelne Luteri Kamp) üritusel tervituskõnega. Kaader 27. juuni ETV (samuti hilisemad pildid)
Usuline laulupidu. Andrus Ansip osaleb peaministrina EELK (Eriti Evangeelne Luteri Kamp) üritusel tervituskõnega. Kaader 27. juuni ETV (samuti hilisemad pildid)

.

Usklike laulupidu: Reformierakonna liige ja Tartu linnapea Urmas Kruuse palve või kõne. Kaader ETV.
Usklike laulupidu: Reformierakonna liige ja Tartu linnapea Urmas Kruuse palve või kõne. Kaader ETV.

.

Lapsed usklike laulupeol. Ajupesu tuleb teha juba noorest alates.
Lapsed usklike laulupeol. Ajupesu tuleb teha juba noorest alates.
Papp Andres Põder puldist laulupeo osalisi õnnistamas, sest kogu õndsus tuleb juutidelt. Üritus algas poliitikute sõnumiga ja võeti kokku peapiiskopi poolt. Kaader ETV
Papp Andres Põder puldist laulupeo osalisi õnnistamas, sest kogu õndsus tuleb juutidelt. Üritus algas poliitikute õnnistava sõnumiga Reformierakonnalt ja võeti kokku peapiiskopi poolt. Kaader ETV

.

Papp Tartu EELK laulupeol.
Papp publiku seas, nagu must vares, Tartu EELK laulupeol.

Ma loodan, et juutide kummardajad ja neile lömitavad Andrus Ansip ning Urmas Kruuse ikka leiavad oma õndsuse.

Pean vajalikuks rõhutada, et jätan inimestele uskumise vabaduse, isegi teise rahva päästjaks kuulutatud mehe tegudesse aga tegevpoliitiku koht ei ole sellise kamba üritustel. Või vähemalt peab ta jääma publiku sekka, sest ka temal on õigus mullikesi uskuda kuid antud juhul olid need 2 reformierakondlast riigi funktsioonide esindajatena. Meil teatavasti on riik ja kirik lahus ning kavatsen ka edaspidi taolistele sobimatutele juhtumitele tähelepanu juhtida.

Evangeelimi uskujatele on mul aga selline info: jumal on teid ammu maha jätnud ning teie jumala poole pöördumise “tarkvara” on aegunud. Pärast Jeesust kulus natuke üle 6 sajandi ja sama sõnum anti inimkonna viimasele prohvetile (selles reas oli Jeesus, Mooses, Abraham, Noa ja teised Iisraeli lambakarjused) Muhammadile. Kui tahate uskuda ainsat jumalat ja eelpool nimetatud prohveteid, siis peaksite lugema hoopis Koraani. Kui seda võrrelda näiteks uue testamendiga, siis esimene neist on justkui 21. sajandi auto aga see viimane 19. sajandi lõpust (puidust kodarate ja vändast käivitamisega).

Ei ole teist jumalat peale Allahi ja Muhammad on tema prohvet.

Kristlaste ajupesu vajadusi rahuldab täna veel kell 19.00 eetris olev Vikerraadio saade (Meelis Süld toimetab).

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga