inimesedpoliitika

Rahvaliidu täht on loojunud aga aare vajab veel leidmist

Mul on üks mälupilt. See oli vist 2006. sügisest kui Eestimaa Rahvaliit oli Andrus Ansipi valitses ja ühes hommikuses Terevisioonis esines Villu Reiljan ja Ester Tuiksoo(?) ning teemaks oli kosmoses ühele tähele nime Rahvaliit andmine. Eriti on meeles Reikopi küsimus, et “kas olete ise seda tähte juba vaadanud?” ja Villu vastus, et “ei ole”. Ilmselt poleks selleks ka väga võimalusi olnud, sest neid ostetava nimega tähti leiavad ülesse vaid tõelised astronoomia huvilised.

Igahes nüüd on seda tähte hilja särajate seast otsida, sest läinud on Villu Reiljani aegne juhtkond (kes nimetas taevatähe Rahvaliidu järgi), samuti selle järgne noorte põlvkond ja kusagilt poliitilisest hauast on vana hea aare välja otsitud. Nagu oli kuulda viimasest erakorralisest volikogust siis Juhan Aare sai 295 häält(umbes) ja Ingvar Tšižikov kriipsuvõrragi rohkem kui 11. Seega usub 26 korda rohkem rahvaliitlasi, et kunagine legend ja praeguseks kopitanud aare on väärtuslikum kummardamise objekt kui senisest parteijoonest mitte pärinev poliitik. Rahvaliit läks sõna otseses mõttes juurte juurde tagasi. Poliitikas on aasta väga pikk aeg ja Juhan Aarel pole kogemust isegi mitte möödunud kolme valimiste kampaania kohta ja selle tõttu võib seltskonna üsna maha kanda.

Vaatasin eile PBK uudiseid. Seal rääkis Rahvaliidu poleeritav aare, et nende igale kontorile tuleb veebikaameraga arvuti ja nad hakkavad nõupidamisi tegema videokonverentsi vahendusel ja kasutama rohkem skype kõnede võimalust. Samuti tõi ta välja, et ainsa erakonnana on Rahvaliidul oma televisioon. Ilmselt pidas ta silmas mingit interneti youtube laadset kanalit aga ma ei ole vaevunud seda täpsustama.

[polldaddy poll=3434571]

Lõpetuseks avaldan pahameelt Tartu Observatooriumi linkide kvaliteedi üle http://www.aai.ee/?page=links sest sattusin seal umbes pooltel juhtudel mitte eksisteerivale lehele. Ühel juhul oli viidatud infot viimati uuendatud 1998. ja kõik teised lehed tundusid umbes samast või mõni aasta hilisemast pärinevat kui otsustada vaid kujunduse järgi. Ilmselt astronoomid on kehvad kodulehe tegijad või ei ole neil huvi oma infot kergelt kasutatavaks teha.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga