inimesed

Hiroshima massimõrva 65. aastapäev

Eelmisel aastal kirjutasin selle kohta siin:
64 aastat pärast Hiroshima massimõrva

USA oli mitme eelneva kuu jooksul eiranud Jaapani katseid II maailmasõda alistumisega lõpetada ja tahtis oma pommi võimsust näidata Stalinile.

Kuid mida teatas Eesti Rahvusringhääling täna hommikul?

Täna möödub 65 aastat päevast, mil Hiroshimale heideti maailma esimene aatomipomm. See toimus 6. augustil 1945 ja USA toonastele võimudele oli see kättemaks Pearl Harbouri mereväebaasi ründamise eest 1941. aastal. USA lennuk Enola Gay kukutas aatompommi Hiroshimale kell 8.15 hommikul. 420 000 linna elanikust hukkus kohe 70 000, hiljem suri veel kiiritustõppe üle 200 000.
Vikerraadio kell 7.32 6. august 2010

Seega on ilge vale Eesti Reformierakonna Ringhäälingu (ERR) tänases teates, et tuumapommi kasutati kättemaksuks II maailmasõja lahingutesse kiskumise ja ühe mereväebaasi hävitamise eest (sihtmärkideks olid sõjalaevad). Eelneva aasta jooksul olid USA lennukid pommitanud ja süüdanud põlema kõik suuremad Jaapani linnad, täpselt samamoodi kui tehti Saksamaa linnadega. Vaip-pommitamise ja fosforiga süütamise tagajärjel hävis Dresten, Köln, Hamburg, Berliin ja kümned teised Saksamaa linnad ning inimohvrite arvu ei olegi vist vaevutud kokku lugema. Samamoodi käitusid ameeriklased Aasia rindel Jaapaniga. Terve toonane Tokyo põles maha, sest elurajoonid oli bambusest ja paberist. Ameeriklastele meeldibki lennata ja kultuuri linnadele pomme visata ning neid hävitada, sest nende endi ajalugu on olematu ja kultuurkiht imeõhuke. Iirlaste, itaallaste, hollandlaste, šotlaste ja teiste rahvaste vere segunemisel ei saagi tulemuseks olla midagi “kultuurset”. Segaverelised ongi alate need verejanulisemad. Pealegi saatis Euroopa oma kriminaale ja usufanaatikuid sinna Ameerika mandrile, et normaalsed inimesed saaksid rahus elada Vanas-Euroopas. Kui tänapäeval oleks veel mõni asustamata kontinent, siis saadaksime ka sinna oma kriminaalid ja ei kulutaks raha nende valvamisele ja tasuta toidu peal hoidmisele.

Me võime vaid oletada, millisest Kentmanni tänava saatkonnast sattusid uudisesse sellised õigustused, et massimõrv paistaks vaid reageerimisena 4 aasta tagusele juhtumile. Seejuures pidasid kõik ameeriklased ennast kristlasteks ja oleks pidanud käituma piibli põhimõtete järgi ehk kui sind lüüakse vasakule põsele, siis keera parem põsk ette.

Hiroshima oli USA teadlaste massihävitusrelva rahvusvaheline demonstratsioon, mis pidi lääneriikide võidule punkti panema ja peatama venelaste soovi tungida Euroopas edasi või mõelda oma seniste liitlaste vastu pööramisele.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga