Elisa ohvrite ühinginimesedmajandus

Korporatsioonid peavad kõnelusi võrdse interneti kaotamiseks

Praegune infrastruktuur on jalgu jäämas kasvanud nõutele (video) teenuste edastamisel ja BBC andis teada Google, Verizon, AT&T, Skype, Microsoft, Cisco aruteludest erineva tähtsuse seadmisest interneti ühendustele.

Kinniste uste taga arutatakse kuidas oleks võimalik anda eelisõigus nende firmade teenustele (google puhul youtube videod, skype puhul kõned jne) ning seda siis tavalise võrguliikluse arvelt. Praegu ei tehta info päringutel vahet, kes või mida küsib ja kes on klient aga arvestades sedavõrd suurt huvi, ei saa praeguse võrdsuse kadumist välistada.

Pikemalt saab lugeda


http://www.bbc.co.uk/news/technology-11032409

See lause, “don´t be evil” on omamoodi Google hüüdlause, mille kirjutas nende büroos tahvlile üks töötajatest ja sealt see läks hiljem ka käibele kui firma eetilisi tõekspidamisi kirjeldav riim.

Juba praegu on mobiilse interneti kasutajad II sordi kodanikud, sest mobiilside 3G võrkudes on prioriteet kõnedel. Kui kõnesid peetakse mastiga rohkem, siis kärbitakse selle võrra ka mobiilse interneti kasutajate ühendust, kuni täieliku peatamiseni. Kui lisada siia juurde veel operaatorfirmade EMT, Elisa ja Tele2 praktiseeritav võrgu ülemüümine (klientidega tehakse lepinguid suuremas mahus kui oleks võrgu maksimaalne võimsus) siis võimegi kohata näiteks Elisa klientide kurtmist, et lubatud 1 mb kiirus saadakse kätte vaid hommikul 3 ja 5 vahelisel ajal.

Mobiilse interneti neljanda põlvkonna tulekul peaks see kõnede ja interneti probleem lahenema, sest 4G võrgus on mõlema jaoks eraldi kanalid.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga