Riigikogu tööpäeva lõpus on saalis vaid 10 saadikut

Järgnevalt pilt eilsest Riigikogu istungist. Päevakord oli pikk, alustasid juba kell 15 ja õhtul 22 ajal oli saali jäänud vaid opositsiooni (Keskerakond) liikmeid. Õigemini lahkusid Reformierakonna ja IRL-i liikmed juba mõni tund pärast algust. Ometigi makstakse neile palka samaväärselt neile, kes olid kohal ka kell 22:54 kui päevakord sai ammendatud.

Riigikogu tühi saal 18. oktoobri istungi lõpetamisel. Saalis on vaid 10 parlamendi saadikut, Keskerakonnast.
Riigikogu tühi saal 18. oktoobri istungi lõpetamisel. Saalis on vaid 10 parlamendi saadikut, Keskerakonnast.

Kahjuks on ülekande kvaliteet piisavalt kehv ja ma ei söanda nimetada saalis olijatena teisi nimesid kui Evelyn Sepp (ja temal istuja), Rein Ratas, Lauri Laasi, Kalev Kallo, Valeri Korb, Inara Luigas, Eiki Nestor ja IRL-i poolt Ene Ergma. Samuti oli siseminister Marko Pomerants pikalt kohal, sest tema arupärimised olid hilisõhtusel ajal.

Riigikogus tuleks sisse seada kohalolekut arvestav tasu süsteem. Nii ikka ei saa, et võimuliitu kuuludes käid vaid seaduste arutamisel ja infotunnid ning arupärimised veedad saalist väljaspool. Heaküll, oma ministritelt ei küsi aga kursis võiks sellegi poolest olla.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga