inimesedpoliitika

Laarikud murdsid korruptsiooni lavastamisega hambad

2008. aasta sügisel korraldasid Pärnu Isamaa ja Res Publica liidu inimesed võimul olnud Kesk- ja Reformierakondlastele omalaadsed ekskursioonid Pärnu arestimajja ja süüdistused korruptsioonis. Täna tuli Tallinna ringkonnakohtu otsus, millega Mart Viisitamm ja Simmo Saar mõisteti kõigis süüdistustes õigeks. Lisaks:

Ringkonnakohus tegi uue otsuse, millega mõistis nad õigeks ning mõistis riigilt Viisitamme kasuks välja 430 000 krooni, Saare kasuks 320 000 krooni ning ärimees Vello Kingile (55) 65 434 krooni nende õigusabikulude katteks. Ühtlasi mõistis ringkonnakohus riigilt Saarele veel 20 400 krooni apellatsioonimenetluses kaitsjale makstud tasu katteks.

http://uudised.err.ee/index.php?06220869

Siit võib teha vaid järelduse, et opositsioonis olnud laarikute (IRL) rünnak liberaalsete Keskerakonna ja Reformierakonna liikmete süüdistamiseks korruptsiooni relvaga ei õnnestunud.

Küll aga tuleb meeles pidada, et KOPAmeeste kätega kaevavad poliitikutele auku ennekõike IRL-i inimesed. Näiteks 11. detsembril tegi IRL avalduse, et KOPAmeeste kaevamisõigust tuleks korruptsiooni avastamiseks laiendada kuue suurema linna kõrval KÕIGILE omavalitsustele.

Mina ei oska öelda kui palju mõjutasid IRL-i liikmed KAPO või prokuratuuri inimesi aga nende kõrvad selles 28. oktoobri 2008 Viisitamme ja Saare vahistamises paistsid küll välja. Nimelt nende juhtoinas Raul Sarrandi ei pidanud vastu kiusatusele telekaamera ette ronida ja võimul olevate poliitikute tegevust “paljastada”.

Muidugi ma teadsin, et meil on Eestis politseiriik aga seda ma poleks küll arvanud, et oma õiguste tagamiseks tuleb välja käia 430 000 või 320 000 krooni. Selline summa kulus õigeks mõistetutel advokaatidele või saavad nad selle õigusvastase vahistamise kompenseerimiseks.

See tähendab, et kui sellist summat ei ole, siis lavastataksegi süüdi ja saad uurida vanglaelu seestpoolt trellitatud kambreid.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga