poliitika

Algas järjekordne sõda islami vastu

20. märtsil 2003. algas sissetung Iraaki. Lristlikel liitlastel oli sadade kaupa Tomahawk rakette (a 1,5 miljonit $), mille “kõlblik kuni” oli lõppemas. Selgus, et “lenda ja pommita” strateegia ei tööta, tuleb ka maaväed sisse viia. Sellel suvel lahkuvad riigist viimased okupatsiooniväed. Mis kõige iroonilisem, siis diktaator Saddam Hussein küll kukutati aga USA presidendi ametisse sain Barack Hussein Obama.

8 aastat hiljem 20. märtsil 2011 alustati uut sõda Liibua vastu 120 tiibraketi tulistamisega ja õhurünnakutega. Kas ollakse aga valmis maavägede saatmiseks? Demokraatia ei tekki puruks pommitamise järel ega iseenesest, sest Iraak on ju endiselt kaoses.

Seekord on ka märgatav pommitavate riikide omakasu eesmärk ehk naftatööstuse kontrolli alla saamine. Iraagi naftatoodang peaks olema praegu alla miljoni barreli ehk umbes 2 x vähem kui Husseini ajal.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga