blogid ja internett

Firefox brauseri kolimine vanast arvutist uude

Järgnevalt jagan oma kogemusi ja teadmisi selle kohta, kuidas vanast arvutist võtta brauser koos selles salvestatud bookmarkide ja salasõnadega ning võimalikult väikse vaevaga see teise (uude) arvutisse üle kanda.

Alustuseks ütlen, et minu jaoks on uue arvuti puhul kõige ebameeldivamaks tööks just programmide uuesti seadistamine, et nad toimiksid ligilähedaselt samamoodi kui vanas arvutis. Mis teha, mulle meeldib kui asjad on samamoodi kui varem ja ma ei pea uuesti hakkama neid otsima (seadistama).

Õnneks on interneti brauseri ja selle seadete üle kandmine ühest arvutist teise ilmselt kõige lihtsam ettevõtmine. Vähemalt Firefox brauserite puhul.

Ma ei saa kinnitada, et järgnev käitumisviis on kõige optimaalsem või lühem aga mina olen sedasi teinud ja saanud uues arvutis oma brauseri harjumuspäraselt tööle.

1. Selles uues arvutis tuleb paigaldada Firefoxi sama versioon, mis on ka vanas arvutis. Kui on hoitud alles installi failid, nagu mina seda tavaliselt teen, siis ei pea õiget versiooni ka internetist otsima.

Võimalik, et ettevõtmine õnnestub ka viimase versiooni paigaldamisel aga ma ei ole seda ise proovinud ja seepärast jään sama versiooni paigaldamise juurde.

2. Vanast arvutist tuleb kopeerida uude 2 kausta. Esimene neist on Firefoxi programmi failidega, mis tavaliselt asub C:Program FilesMozilla Firefox. Siis tuleb leida brauseri seadete kataloog, mis asub C:Documents and Settings*kasutajanimi*Application DataMozillaFirefoxProfiles

Selle *kasutajanimi* all on mõeldud arvuti kasutaja profiili nime.

3. Failide asendamine. Mina olen uues arvutis oleva brauseri kataloogi lihtsalt ümber nimetanud, näiteks pannud lõppu “vana” ja asemele kopeerinud vanasta arvutist kataloogi C:Program FilesMozilla Firefox

Brauseri seadete kataloogis on nüüd juhusliku nimetusega kataloog, näiteks “nk2nrl6s.default” mis loodi programmi paigaldamisel automaatselt. Vanast arvutist võetud kataloog on sellest erineva nimega ja pärast kopeerimist tuleb talle anda tema algne nimetus. Varasema kataloogi võib uuesti ümber nimetada, näiteks number 2 lõppu lisamisega.

Kui algse paigalduse ajal loodud kataloogid säilitada ümber nimetamiste ajal, siis hiljem saab algse olukorra taastada. Kataloogide üle kirjutamist ei soovita.

4. Kui uues arvutis on nüüd vanast arvutist pärinev programmide kataloog ja kasutaja profiili kataloog, siis programmi tavapärasel käivitumisel saamegi vanast arvutist harjumuspärased bookmarkid ja muud seaded nagu need jäid sinna programmi viimasel kasutamisel.

Mina ise kasutasin seda just täna. Kui keegi tahab ainult salvestatud paroole üle kanda, siis tuleb kopeerida profiili all olevad failid key3.db ja signons2.txt või signons.sqlite aga selle õnnestumine pole garanteeritud.

Juhul kui vanas arvutis oli näiteks Firefox2 ja praegu on väljas juba firefox 3.5 siis mina kopeerisin ikkagi vanema versiooni failid ja profiili ning uues arvutis paigaldaksin siis programmi uuema versiooni. Sedasi peaks säilima varasemate kasutaja bookmarkide ja salasõnade säilimine.

One thought on “Firefox brauseri kolimine vanast arvutist uude

  • Kui on vaja lihtsalt bookmarkid ja paroolid üle kanda, siis selleks on väga mõnus rakendus olemas: http://www.xmarks.com/
    – – –
    Virgo lisab. Mainimata jäi brauseri ajalugu ehk külastatud leheküljed. Olen seda hakanud hindama, et vaid paari tähe sisestamisel saan rippmenüü ja siis sealt valida suure tõenäosusega just otsitava aadressi. Näiteks tähtede dk peale saani taani domeenide registrile jne.

    Reply

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga