poliitika

Rootsi korraldab kordusvalimised

Eelmisel sügisel toimunud Rootsi kohaliku omavalitsuse valimised tulevad täna kordamisele Örebro linnas ja lääneranniku regioonis Västra Götaland, sest eelmisel korral oli tulemus väikeste vahedega ja tuvastati valimisreeglite rikkumisi.

Örebro linnas otsustas 1 hääl (kokku 28 000 valijat), et mandaat anti sotsiaaldemokraatidele ja liberaalid jäid sellest ilma. Samuti saatsid ühe partei vabatahtlikud valijaid valimisjaoskondadesse, mis on seaduse vastane. Västra Götaland´i kohta märgitakse, et 3 valijat saadeti tagasi, kuigi neil oleks olnud õigus valida. Viimases neist on tänaseks eelhääletanud 170 tuhat valijat, kokku on hääleõiguslikke 1,2 miljonit ja valimisaktiivsust prognoositakse vahemikus 50 kuni 60 protsenti. Jaoskonnad suletakse õhtul kell 20.00

Link teemale:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2054&artikel=4504815

Tuletades meelde meie Euroopa Parlamendi valimisi 2009. aasta suvel, siis valitsuses olnud sotsiaaldemokraadid said üle Eesti ainult 9 häält, mis garanteeris nende senise esimehe Ivari Padari suundumise kõrgepalgalise pagulasena Brüsselisse.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga