Mis on põhjas head?

Peale sääskede, soomlaste ja soode pole põhjas midagi head, ometigi tahab peaminister Ansip teha Eesti põhjamaaks. Kas see tähendab ka astmelist tulumaksu? Siis ma oleksin isegi nõus. Kas see tähendab senisest 4 korda kõrgemat alampalka? Siis ma oleksin kindlasti nõus.

Tegelikult oleme ju näinud eelnevate aastate jooksul, et siit on lahkunud rohkem inimesi kui kommunistide sissetungi eel 1944. aastal. Kõik meie valitsused on rahvale olnud inimohvrite mõttes raskemad kui 2 aastat Vabadussõda, sest selles kaotasime umbes 11x vähem hukkunutena kui jäi sündimata aastatel 1992. kuni 2009.

“On vaid üks tingimus – jätkuma peab reformierakondlik majanduspoliitika. Siis liigume sihikindlalt oma eesmärgi suunas, lähemale põhjamaisele heaoluriigile,” täpsustas Ansip.

http://www.ohtuleht.ee/430791

Halloo, Näksip, väike faktide meeldetuletus! Eestis on alates 2007. aastast olnud laarikute majanduspoliitika, mitte reformierakondlik majanduspoliitika. Kui majandusminister oleks Reformierakonnast, siis ma isegi usuks, et neil on plaan mingis suunas minna (ilmselt rikkad saaksid veelgi rikkamaks ja nende maksukoormus veelgi alaneks). Kuni erakonnal pole majandusministri vastutust, võivad nad tuututada ükskõik milliseid lubadusi, sest tegelikult seda poliitikat nad ju ellu viima ei saagi hakata.

Klaviatuur delete Ansip ja End reformikad. Autori foto
Klaviatuur delete Ansip ja End reformikad. Autori foto

Järelikult ei räägi Andrus Ansip mitte põhjast ülesse pürgiva riigi juhina, vaid põhja pürgiva riigi juhina. Näiteks Obama edukust mõõdetakse loodud töökohtade järgi, Eesti tööturgu aga Tööturuametis maha kustutatud töötute arvu järgi. Alles reedel märkisin siin blogis, et 64% maikuus arvel olnud töötutest ehk umbes 42 tuhat inimest ei saanud mingisugust toetusraha.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga