Aeg häälestada digiboks TTV kanalile

Digitv tuli eelmise aasta juulis ja pärast seda on tulnud korduvalt digiboksiga kanaleid taga ajada. Ennekõike sageduste muutmise pärast, sest algselt tulid nad levisse liiga kõrgetel sagedustel. Ma ei tea, millisele “eksperdile” võis tulla ootamatusena, et madalamatel sagedustel (kanalitel) levib signaal kaugemale ja tema läbistusvõime takistustest (mets) on ka parem, kuid igatahes mina mäletan seda juba kooliaja füüsikast. Vähemalt on nüüd üle-Eesti tehtud see kanalite alandamine ära ja kohati vist lausa mitu korda.

Vahepealne telejaamade kadumine (TV6 ja Kanal11) vabast levist on viimaks peatunud ja juurde on tulnud Tallinna televisioon. Võiks isegi öelda, et alates analoogtelevisiooni sulgemisest ongi see esimene uus kanal, sest teised on pigem lahkund tasulistesse pakettidesse.

Olen seda TTV-d kaabli kaudu varem vaadanud ja pean ütlema, et filmide valik on huvitav, midagi erinevat teistest kommertskanalitest või riigitelevisioonist. Samuti tekitab reklaami vähesus esialgu võõristust, sest oled ju harjunud näppu kanali vahetuse nupul hoidma aga nüüd ei lähegi seda vaja. Võid terve filmi ära vaadata ilma reklaampausita. Mis veel tahta ühesuunaliselt infovoolt kui mitte väheseid reklaamipause?

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga